Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 10.07.2017 07:57:42

BOMBA IZ LJUDSKEGA VRTA: Luka Zahović zapušča Maribor! Že danes! Štajerci brez prvega strelca v Mostar!

Drago Wernig - TAKA
V Maribor se je vrnil, da bi znova nogometno zaživel. Sezona v Heerenveenu je bila pač posuta s trnjem, Luka Zahović je vidno stagniral in vrnitev domov se je zdela logična poteza. Z njo je 21-letni napadalec zadel v polno. Manj kot leto dni kasneje in 15 prvenstvenih golov pozneje je prvi strelec vijoličastih v prejšnji sezoni pripravljen na novo avanturo v tujini.

Še pred nekaj dnevi je Luka Zahović v intervjuju za klubsko spletno stran zatrjeval, da je osredotočen samo na igranje pri štirinajstkratnih slovenskih državnih prvakih in da v tem trenutku ne pogleduje v tujino. "Z vsakim letom, ki mine, si starejši in modrejši. Več je izkušenj in ob morebitnem novem prestopu bo lažje. Toda počasi, grem po vrsti. Najprej Maribor. In samo Maribor. Več kot dovolj je še motivov za dokazovanje v vijoličastem," je takrat dejal najboljši strelec aktualnih slovenskih državnih prvakov, ki je poudaril, da se je vrnitev v Ljudski vrt izkazala za odlično potezo: "Vesel sem, da sem se odločil za Maribor. Ko je bilo treba povleči naslednjo potezo po odhodu iz Heerenveena, sem imel tudi druge opcije, a se je vrnitev domov izkazala za najboljšo."

Čeprav je z izbranimi besedami govoril o vijoličastih, je, kot vse kaže, prišel trenutek, ko se bo na Portugalskem rojeni 21-letni napadalec znova podal na tuje, novim izzivom naproti. Pri Mariboru so se odločili, da svojega najboljšega strelca v minuli sezoni prodajo, v igri naj bi bilo kar nekaj opcij, že danes pa bo po vsej verjetnosti izbrana opcija tudi potrjena, kar pomeni, da jutri z ekipo ne bo odpotoval v Mostar na prvo tekmo 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Zrinjskemu.

Nekdanji napadalec mlade slovenske izbrane vrste se bo torej še drugič poslovil od kluba, ki domuje pod Kalvarijo. Pri čemer bo Maribor z njegovo prodajo zagotovo lepo zaslužil. Spomnimo, ko je Zahović prvič odhajal iz štajerske prestolnice, je Heerenveen zanj vijoličastim nakazal okrog 700 tisoč evrov odškodnine. In ko se pri tem nizozemskem prvoligašu ni izkazal, si ga je slovenski državni prvak najprej izposodil, nato pa njegovo pogodbo odkupil nazaj za le 250 tisoč evrov. Vsekakor eden izmed boljših poslov športnega direktorja Maribora Zlatka Zahovića v zadnjih nekaj prestopnih rokih.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike