gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 13.05.2017 19:59:36

Velenjčani z ostrim odzivom: Strogo zavračamo vsaka namigovanja! To je napad na klub! Zahtevamo opravičilo!

alesfevzer.com
Velenjski Rudar se je odzval na obtožbe o prirejanju izidov.

Nogometni klub Rudar Velenje se je znašel v središču nove afere o prirejanju tekem. V oddaji Planet danes so včeraj poročali, da naj bi bile kar štiri tekme knapov zelo sumljive in izpostavili tri nogometaše Rudarja, ki bi lahko bili udeleženi v nečedne posle.

Zdaj so se na obtožbe odzvali Velenjčani in vse skupaj zanikali. Izjavo za javnost knapov prenašamo v celoti in brez vsebinskih popravkov.

"NK Rudar Velenje se odziva na novico, ki je bila objavljena na Planet TV glede prirejanja tekem. UO NK Rudar Velenje strogo zavrača vsaka namigovanja glede nameščanja tekem. To je direktni napad na klub, na njegovo tradicijo ter posledično tudi na vse selekcije v klubu. UO si je in si bo vedno prizadeval, da se nogomet igra v poštenem duhu v skladu z vsemi pravili evropskega in svetovnega nogometa. V kolikor bodo zaznani dokazi nameščanja bo UO nemudoma z vso odgovornostjo ukrepal in obelodanil ustreznim organom ter podal kazenske ovadbe zoper osumljene storilce.
Nogometni klub Rudar Velenje se trudi in zavzema za pregledno in vzorno delovanje tako na poslovnem kot tudi na tekmovalnem področju. Vsi akterji kluba tako Upravni odbor kot igralci so se zavezali k spoštovanju veljavnih predpisov RS, Statuta kluba, pravil Nogometne zveze Slovenije, Uefa, Fifa, vključno z etičnim kodeksom Fifa ter k preprečevanju in vzdrževanju aktivnosti, ki bi ogrožale integriteto tekmovanj ali vodile k zlorabi nogometne igre, ter pri tem še posebej preprečevali in se sami vzdržali vsakršnega nedovoljenega vplivanja na izid tekme oziroma na potek tekme ali tekmovanja, organiziranih na podlagi pravil Fifa, Uefa ali NZS.
Še enkrat poudarjamo zavezanost vseh igralcev k fer, športni in pošteni borbi na igrišču. Istočasno klub podpira vse tri omenjene igralce, kot tudi ostale člane prve ekipe in jim stoji ob strani.
 V imenu igralcev in UO NK Rudar Velenje pričakujemo od iniciatorjev tega prispevka javno opravičilo ali pa trdne dokaze, da trditve kluba ne držijo."
- Predsednik UO NK Rudar Velenje Simon Dobaj

Članki iz rubrike