oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

jb
jb
0 13.05.2017 13:43:09

Andraž Kirm brutalno iskreno o soigralcih in vzdušju v moštvu: Polne glave imamo eden drugega

Nikola Miljković
Pozimi, ko je še trajal prestopni rok, je bil načrt Olimpije kristalno jasen, želja Andraža Kirma pa prav tako.

Nekdanji športni direktor zeleno-belih Ranko Stojić je izkušenega krilnega nogometaša prečrtal, Kirm pa se je v želji po rednem igranju nameraval preseliti v Domžale. Zanimanje slednjih je bilo pristno, kljub vsemu pa do posla nato ni prišlo.

Kirm je ostal, odšel je zgolj Stojić, nekdanji reprezentant pa se nad minutažo ne more pritoževati. V drugem delu sezone je eden najbolj standardnih nogometašev Olimpije in ni vrag, da bo tudi nocoj zasedel mesto v udarni enajsterici. Z jasnim ciljem in brez kakršnegakoli sočutja do nekdanjega kluba, s katerim se je pogovarjal tudi v zimskem prestopnem roku. V upanju, da bodo tudi vsi drugi z glavami povsem pri tokratni nalogi, in ne denimo pri tisti, ki zmaje čaka konec meseca, ko bo nasprotnik isti …


"Pokal je kakopak že v mislih, toda mi si zaradi tega ne moremo privoščiti nikakršnih skrivalnic, da bi poskušali karkoli skriti pred tokratnim in tudi finalnim nasprotnikom. Tokratna tekma je za nas vendarle preveč pomembna. Če bi jo izgubili, bi nam drugo mesto že precej ušlo iz rok. Še več, ker želimo v Evropo, se dejansko ne smemo preveč zanašati le na finale pokala. Dejstvo je pač, da lahko še vedno ostanemo brez Evrope, in to bi moralo biti dovolj veliko opozorilo," soigralcem sporoča Andraž Kirm, ki se sicer zaveda, kako nevarna sta Gorica in Celje, ki na lestvici dihata za ovratnik Olimpiji, a hkrati odločno pravi: "Najbolj si lahko štrene pomešamo sami!"

Da zadnja Kirmova misel drži kot pribita, ni nobenega dvoma. Olimpija si kar sama greni življenje, v prvenstvu je v tem letu slavila le enkrat! Odgovora, zakaj je tako, pa očitno ne poznajo niti v garderobi zeleno-belih. "Zakaj nam ne gre? O tem smo govorili že tolikokrat, da se ponavljamo kot pokvarjena plošča. Razlogov je več, toda brezpredmetno se je spuščati v to," je dejal Kirm, a vseeno nadaljeval: "Veliko smo se že pogovarjali o tem, a odnesli bore malo. Imeli smo že toliko sestankov, da imamo polne glave eden drugega. Pomembneje je, da dobro treniramo in poskušamo odpraviti napake. Moramo biti bojevitejši, sploh v trenutkih, ko nam ne gre vse po načrtih."

Toda zdi se, da so zmaji vse prej kot borbeni, če seveda izvzamemo tekme z Mariborom"Tekme z Mariborom bi nam vsekakor morale služiti kot izhodišče. Toda hkrati se mi zdi, da nismo ekipa, ki bi igrala borbeno. Nismo se vajeni boriti. Zakaj? Preprosto: ker Olimpija ni klub, ki bi se bojeval za točke. Mi bi morali igrati, držati žogo, prevladovati. In če nam to ne steče, če te stvari ne funkcionirajo, imamo težave. Ne znajdemo se, saj nimamo takšnega igralskega kadra, da bi naša igra lahko slonela na borbenosti. Verjetno so tudi to razlogi, zakaj nam ne gre," je še dodal Kirm.

Članki iz rubrike