sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

nu
nu
0 10.05.2017 11:00:49

Maribor je na nogah: Razjarjeni navijači zaradi kazni NZS pozivajo k bojkotu, predlagajo drugačne rešitve

Grega Wernig
Kazen disciplinske komisije NZS po zadnjem večnem derbiju med Olimpijo in Mariborom buri duhove.

Spomnimo, Nogometna zveza Slovenije je zaradi izgredov na zadnjem večnem derbiju ostro kaznovala oba največja slovenska kluba. Olimpija je dobila denarno kazen v višini 13750 evrov in ob tem še pogojno kazen dveh tekem brez prisotnosti gledalcev na tribunah B in D. Maribor je bil kaznovan še bolj ostro: s 15000 evrov denarne kazni in kaznijo igranja dveh domačih prvenstvenih tekem brez prisotnosti gledalcev na severni in južni tribuni. 

In ravno zadnji del kazni je Mariborčane razjaril. Jasno, v praksi kazen namreč pomeni, da bo moral Maribor zadnjo prvenstveno tekmo, 27. maja v Ljudskem vrtu odigrati pred napol zaprtim stadionom, hkrati se seveda poraja vprašanje, kje bodo nastanjene Viole.

Ko so v prejšnji sezoni Mariborčani že dobili podobno kazen - zaprtje južne tribune - so se Viole enostavno iz juga stadiona premaknili na sever, zdaj, ko bo zaprta tudi severna tribuna, bo Viole precej težje nekam premakniti. 



V štajerski prestolnici so sicer prepričani, da se jim godi velika krivica, NZS so znova označili za mafijsko organizacijo, na družabnih omrežjih pa so se že začeli pojavljati pozivi k bojkotu zadnje tekme. Nekateri so prišli na idejo, da bi si svojo 'čago' naredili kar na južni ploščadi ali na kakšnem izmed trgov in da bi se tekmo ogledali prek velikega zaslona, toda ne gre verjeti, da bi takšni pozivi obrodili sadove.

Navsezadnje tudi Viole, ki so jasno izjemno nezadovoljne zaradi kazni, pozivajo na čim večji obisk na zadnjih dveh domačih prvenstvenih tekmah. Na svojem facebook profilu so zapisale: "Kot kaže bomo tudi letos zadnji dve domači tekmi ostali izven južne tribune. Odločitev in kazni iz vrha oz. "disciplinskega" dela nogometne zveze ne bomo komentirali (saj vsak od nas ve kakšno je mnenje glede tega). Na nas je le, da vse tekme do konca prvenstva oddelamo v čim večjem številu in to na bilokateri tribuni se bomo stacionirali.
Še enkrat pozivamo, da se ne odzivate na komentarje "največjih poznavalcev" navijaške scene ter fuzbala nasploh, ki v večini primerov simpatizirajo z največjimi modernimi klubi iz stare celine in katerih tekme si verjetno v živo še niso niti ogledali. Takšni samo čakajo na članke o dogajanju na tekmah našega kluba, da potem prilezejo iz lukenj s svojimi komentarji."

Značke: maribor, navijači

Članki iz rubrike