sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

nu
nu
0 09.05.2017 08:41:33

Zahović po novi zvezdici: Povem vam, zakaj je letošnja lovorika unikatna

Drago Wernig - TAKA
Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je spregovoril o letošnji lovoriki in pojasnil, zakaj je ta nekaj posebnega.

Maribor je pred dnevi osvojil še 14. naslov državnega prvaka, svoj misli pa je zdaj za uradno spletno stran strnil športni direktor Zlatko Zahović. "Čestitam igralcem, strokovnemu vodstvu in seveda našim navijačem, tistim najpomembnejšim, zaradi katerih igramo in delamo. Klub brez navijačev ne bi bil enak. Po razpletu lahko samo rečemo, da je lovorika doma. Mladinska 29 je edini pravi naslov za to trofejo. Številke so dovolj zgovorne, Maribor ima 14 od 26 naslovov prvaka, na kar smo ponosni in posledično lahko govorimo o prevladi Maribora ne samo v tej sezoni, ampak v celotni zgodovine slovenske lige," je uvodoma dejal Zahović.


V nadaljevanju se je dotaknil tudi tega, zakaj je ta lovorika nekaj posebnega. "Šli smo skozi težko fazo, nikakor ne smemo pozabiti, da smo vmes morali prestati tudi največjo tragedijo v zgodovini kluba. Ta lovorika je tudi za naša nesrečna fanta, Damjana in Zorana. Ob tem pa smo pokazali več stvari, ki delajo klub velikega. Ko ti določene zadeve ne stečejo, kot bi želel, je zelo pomemben odziv in mi smo verjeli v tisto, kar delamo. Nismo dovolili, da se v pisarne naseli dvom o naši strokovnosti, pripadnosti, vsemu, kar dela klub velikega. Pokazali smo, da smo skupaj čvrst kolektiv, ki ve, kaj dela. Ta sistem, ki ga imamo, kar je v klubih najtežje vzpostaviti, tudi uresničujemo."

Ali predčasno osvojena zvezdica pomeni, da se bodo nogometaši zdaj nekoliko bolj sprostili in stopili z "gasa"? Po besedah športnega direktorja Maribora temu ne bo tako. "Sledimo navijaškemu sloganu Nikol'nam ni dovolj. Že gledamo naprej in se pripravljamo na naslednje izzive, medtem pa so pred nami še zadnje 4 ligaške tekme in v vseh štirih želimo zmagati. Ta zmagovalna miselnost ostaja prisotna, potem pa se začenja tisto, česa se vedno posebej veselimo. Evropske tekme, ki dajejo klubu drugačno dimenzijo in dodatno potrditev dela. Prepričan sem, da bo ekipa dobro pripravljena na kvalifikacijske dvoboje. Imamo dovolj izkušenj na vseh področjih. Maribor je v evropskih razmerah vedno finančni avtsajder, a z našim sistemom, z enotnostjo v klubu in podporo navijačev smo zelo neugoden nasprotnik za vsakogar. Naredili bomo vse, da potrdimo dosedanje dosežke. Ugled se gradi dalj časa. In ugled NK Maribor je nastal že v prejšnjih obdobjih. Mi smo Maribor, imamo ta privilegij uspešnega nastopanja na mednarodnem prizorišču in v tem duhu želimo nadaljevati. Zavedamo se, da smo si s prejšnjimi dosežki sami dvignili lestvico pričakovanj in posledično imamo večji pritisk. Predvsem pa za nas veljajo drugačna merila. Če Maribor izpade v zadnjem kolu kvalifikacij, je to označeno kot neuspeh, kar za preostale ne velja. Ne pozabimo, da je od drugih slovenskih klubov takšen dosežek uspel le še Muri. Pa še to v Ljudskem vrtu."

Značke: maribor, zahovič, plts, prvaki

Članki iz rubrike