sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
0 09.05.2017 15:03:20

Brez usmiljenja za izgrede na derbiju: Visoka kazen za Olimpijo, še višja za Maribor

Grega Wernig
Zadnji letošnji derbi med velikima rivaloma, ljubljansko Olimpijo in Mariborom, je imel poleg atraktivne predstave na igrišču, s katero so prišli na ogled pravi ljubitelji nogometa, tudi drugo, žal nekoliko temnejšo stran.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je v disciplinskem postopku danes določil kazni obema kluboma zaradi izgredov njihovih navijaških skupin.

Olimpija je zaradi večkratnega kršenja predpisov s strani navijaške skupine kaznovana s skupno kaznijo 13.750 evrov ter pogojno kaznijo dveh tekem brez prisotnosti gledalcev na tribunah B in D. Navijači Olimpije so namreč večkrat uporabili pirotehnična sredstva in žalili nasprotno ekipo, poleg tega pa poskušali zapustiti svoj del ograjene tribune z namenom fizičnega spopada z nasprotno skupino, pri tem pa so napadli policiste ter vanje metali stole in premične ograje, s katerimi je bil ograjen njihov sektor. Ker je kazen pogojna pomeni, da se prepoved obiska ne bo izvršila, v kolikor navijaška skupina Olimpije v enem letu ne bo storila težjega prekrška, ki se kaznuje po 26a. členu disciplinskega pravilnika NZS.



Maribor pa je zaradi večkratnega kršenja predpisov s strani navijaške skupine kaznovan s skupno kaznijo 15.000 evrov ter kazen igranja na dveh domačih prvenstvenih tekmah Prve lige Telekom Slovenije v Mariboru brez prisotnosti gledalcev na severni in južni tribuni. Navijači mariborskega kluba so namreč večkrat uporabili pirotehnična sredstva, jih odvrgli na igrišče in tako enkrat poskrbeli za prekinitev tekme, žalili nasprotno ekipo, v sodnikovem dodatku tekme pa odvrgli pirotehnično sredstvo, ki je zadelo obiskovalko na tribuni, namenjeni gledalcem. Navijaška skupina je nato poskušala zapustiti ograjen prostor, zato so napadli policiste ter vanje metali premične ograje, s katerimi je bil njihov sektor zavarovan.

Nogometna zveza Slovenije je še sporočila, da obsoja dogodke na tekmi, vsi deležniki v nogometu pa bi si morali po svojih močeh prizadevati, da so nogometne tekme varen in družinam prijazen dogodek, na katerih ni mesta za nasilje, sovraštvo in huliganizem.

Značke: derbi, plts

Članki iz rubrike