požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 29.04.2017 10:38:53

Viler: Scenarij morebitnega slavja ni pripravljen

Drago Wernig - TAKA
Izkušeni Primorec v pričakovanju derbija v Stožicah.

Nogometna javnost na sončni strani Alp se ubada z vprašanje, ali bomo drevi v Stožicah tudi uradno dobili nove (stare) prvake. Vijoličasti kakopak verjamejo, da jim bo uspelo, Ljubljančani bodo skušali preprečiti štajersko veselje na svojem dvorišču. Kdo je bolj motiviran? "Težko je sprejeti, da bi lahko bili oni bolj motivirani od nas. Imamo odlično priložnost, da postanemo prvaki že tako zgodaj in želimo jo izkoristiti. Tekmeci, razumljivo, imajo svoje načrte in želje, prisotna bo kljubovalnost. Toda razlika je, če se boriš za trofejo, ali ti gre le za prestiž," poudarja Mitja Viler.

Slaviti na terenu "sovražnika" je kakopak svojevrsten izziv. "Za naše navijače bi to bilo najslajše. Mi pa razmišljamo le o tem, kako čim prej priti do cilja. Tako kot se ne ubadamo s tem, da bi vnaprej pripravljali scenarij morebitnega slavja. Počasi, gremo po vrsti. Najprej je treba opraviti naše delo na igrišču."

Po zmagi Domžal nad Rudarjem je jasno, da vijoličasti za uresničitev cilja v Stožicah potrebujejo ves izkupiček. "Z izjemo pokalnega smo že na prejšnjih gostovanjih v Ljubljani pokazali, da nam Stožice ustrezajo. Pa še v tej tekmi smo imeli razen slabe končnice popolno prevlado. Pri njih glede na številne menjave v zadnjih tekmah lahko verjetno znova pričakujemo spremenjeno postavo, z naše strani pa tekmo z nadzorom dogodkov. Vemo, kakšen je naš cilj. Gremo po zmago," je odločen Mitja Viler.

Članki iz rubrike