Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 28.04.2017 21:51:04

Dvomov ni več, zdaj je jasno: Maribor za osvojitev naslova na Stožicah potrebuje ...

Drago Wernig - TAKA
Maribor lahko jutri na 'sovražnikovem ozemlju' osvoji svoj 14. naslov državnega prvaka.

Ko je Darko Milanič danes na novinarski konferenci predstavnikom sedme sile razlagal, na kakšen način se bo jutri lotil zadnjega večnega derbija v sezoni, je poudarjal, da bosta na njegovo izbiro zelo vplivali dve stvari: vreme in današnja tekma.

Jasno, govoril je o tekmi med Domžalami in Rudarjem, ki je neposredno vplivala na to, kakšen rezultat bodo Mariborčani potrebovali na Stožicah, da si bodo tudi teoretično že zagotovili naslov državnega prvaka. Če bi Domžale premagale knape, bi morali vijoličasti dobiti večni derbi, če varovancem Simona Rožmana ne bi uspelo slaviti, bi Milaničevi četi zadostoval že remi.

GW1_5068
Grega Wernig

No, in zdaj je dokončno jasno, kateri rezultat jutri igra Štajercem. Če si bodo želeli Mariborčani na najslajši možni način - na dvorišču večnih tekmecev - zagotoviti naslov državnega prvaka, bodo morali zmagati. Domžalčani so namreč uspeli slaviti proti Velenjčanom.

GW1_4953
Grega Wernig

Rumeni so po precej skromnem prvem polčasu, v katerem so bili knapi precej bolj konkretni in so si preko Johna Maryja ter Bojana Vručine priigrali dve odlični priložnosti (Domžale niti ene), v drugem zaigrali precej boljše. V 57. minuti je Domžalčane z zelo lepim strelom z roba kazenskega prostora popeljal Petar Franjić.

GW1_5052
Grega Wernig

Deset minut kasneje je bila tekma odločena. Mladi Jan Repas je z odlično individualno akcijo in s fantastičnim strelom iz vse prej kot lahkega položaja (bil je precej desno, kot je bil majhen) premagal Mateja Radana.

GW1_4875
Grega Wernig

Do konca tekme so Domžalčani zadeli še enkrat. Deset minut po zadetku Repasa in dvajset minut po golu Franjića se je med strelce vpisal še Žan Majer. Klemen Bolha je v kazenskem prostoru Rudarja s prekrškom zaustavil Elvisa Bratanovića in glavni sodnik Nejc Kajtazović je pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je bil Žan Majer.

GW1_5025
Grega Wernig

Visoka zmaga Domžal pomeni, da mora Maribor jutri na Stožicah osvojiti vse tri točke. Milanič ima torej pred jutrišnjim večnim derbijem samo še eno neznanko pri pripravi na tekmo - vreme.

Galerija

Članki iz rubrike