kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 29.04.2017 08:42:39

Šporar še kar naprej prinaša Olimpiji veliko denarja

Profimedia
Basel že osmič zapored švicarski prvak.

Nogometaši Basla so si šest krogov pred koncem švicarskega prvenstva z zmago v Luzernu z 2:1 že zagotovili naslov državnega prvaka. Že osmega zaporednega in skupaj dvajsetega.

Basel, v dresu katerega je v Luzernu od 76. minute igral tudi Andraž Šporar, ima pred drugouvrščenim Young Boys, ki ima tekmo manj, že neulovljivih 24 točk prednosti. V tridesetih tekmah so varovanci Ursa Fischerja izgubili le enkrat, še nikoli do zdaj pa švicarsko prvenstvo ni bilo odločeno tako zgodaj. Zanimivo je, da je tudi v lanski sezoni Basel slavil z veliko prednostjo.

Takšnega razpleta v švicarskem prvenstvu so se prav gotovo razveselili tudi v zmajevem gnezdu. Ko je Andraž Šporar decembra 2015 prestopil k Baslu, je Olimpija prejela 2,8 milijona evrov odškodnine, v pogodbi pa je bil tudi dodatek o nagradi za uspešnost ekipe. Ljubljančani so tako lani poleti po zmagi Basla v švicarskem prvenstvu prejeli še 500 tisoč evrov, prav toliko pa jim bo na račun kapnilo tudi po letošnjem zmagoslavju nekdanjega napadalca zeleno-belih, ki se je enkrat vpisal med strelce, in soigralcev.

Članki iz rubrike