franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Juan Vasle
Juan Vasle
0 11.04.2017 08:48:12

Olimpija prekinila molk, Rudonja ekskluzivno razkriva: Potrebujemo Vombergarja, v Argentini sem ...

Andres Vombergar
Bo argentinski »goleador« slovenskega rodu Andres Vombergar okrepil ljubljansko Olimpijo?

Zanimanje je očitno. Mladen Rudonja, vodja skavtov slovenskega prvaka, se je prejšnji teden mudil v Buenos Airesu. Čeprav 22-letnemu napadalcu pogodbene obveznosti selitve v Slovenijo (še) ne omogočajo, so informativni pogovori stekli v pravo smer. Zanj se ogreva še en evropski prvoligaš. Vse bo jasno junija. Do takrat bo Vombergar osredotočen na argentinsko drugo ligo, v kateri je njegov sobotni zadetek pripomogel k skoku njegovega kluba po lestvici navzgor.

Rudonja je v argentinski prestolnici preživel pet dni. Dvakrat se je sestal z Vombergarjevemi predstavniki. "Vzpostavili smo prve stike. Andres nas resnično zanima, saj Olimpija nima takšnega tipa nogometaša in ga potrebuje. Zadeve želimo izpeljati profesionalno in previdno, s spoštovanjem do igralčevih delodajalcev. Ne želimo mu kakorkoli škodovati," je povedal nekdanji slovenski reprezentant Rudonja.

Visokega fanta slovenskih korenin si je v živo ogledal na gostovanju Los Andesa v mestu Campana pri klubu Villa Dalmine. "Kakovost druge argentinske lige me je presenetila. Igrajo čvrst in dober nogomet. Los Andes je imel vseskozi pobudo in si ni zaslužil poraza. Nadigral je nasprotnika, ki je stavil na točko. Zadovoljen sem s tem, kar sem videl. Vombergar je svojo nalogo dobro opravil in izpolnil pričakovanja," je dejal Rudonja. V svojem slogu je Vombergar izkoristil napako branilca, pobegnil po levi strani ter z desno nogo matiral znanega in kontroverznega vratarja Pabla Miglioreja (ex Boca Juniors, Racing Club, San Lorenzo, Dinamo Zagreb, Argentinos Juniors, Peñarol). Rudonja, strelec nepozabnega slovenskega zadetka, ki je v Bukarešti leta 2001 reprezentanco prvič ponesel na svetovno prvenstvo, je prišel v Argentino dobro pripravljen. Pred letom čez Atlantik si je ogledal več videoposnetkov.

MANJŠA ODŠKODNINA KOT ZA ELEKEJA 
Vombergarjevi goli so čedalje bolj iskani. Pred dnevi je splavala po vodi zelo konkretna možnost, da bi argentinski Slovenec okrepil vrste Argentinos Juniorsa, matičnega kluba Diega Armanda Maradone. Napadalec Fabricio Cenci si je namreč pretrgal križne vezi in bo moral počivati nekaj mesecev v času, ko se »Rdeči mrčes«, drugi na lestvici, srčno bori za želeno vrnitev v prvo ligo. Predsednik Cristian Malaspina je izjavil, da bi bil Vombergar idealna okrepitev. Njegov prihod je primerjal s tistim Oscarja Dertycie leta 1988. Odštel naj bi lepe denarce. Napoved je marsikoga presenetila, saj je klub iz četrti La Peternal pomemben dolžnik argentinske nogometne zveze (AFA). Kakorkoli že, prestop ni uspel, ker igralec v to ni privolil.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: olimpija, vombergar

Članki iz rubrike