franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 10.04.2017 10:04:43

Milan Mandarić priznal napako: Stojićeva zamisel se ni izšla

Tit Košir
Predsednik Olimpije Milan Mandarić je priznal, da je pri vodenju kluba storil napako.

Olimpija je deset mesecev po osvojitvi naslova državnega prvaka v povsem drugačnem položaju. V spomladanskem delu prvenstva sploh še ne pozna slasti zmage, slavila je le v pokalu, kjer je na prvi polfinalni tekmi v Stožicah premagala Maribor, na drugem mestu prvenstvene lestvice pa so se z Ljubljančani izenačile Domžale.

Kadrovanje se ni izkazalo za zadetek v polno, kljub temu, da je bil za to zadolžen nekdanji športni direktor Ranko Stojić, pa predsednik Olimpije Milan Mandarić krivde za nastali položaj ne pripisuje zgolj njemu. "Ranko Stojić je nogometni strokovnjak, pozna organizacijo in gradnjo kluba. Bilo bi krivično, če bi krivdo za vse slabo, kar se je zgodilo, pripisal njemu. Raziti smo se morali, dal sem mu preveč pooblastil, ko me ni bilo mesec dni. Toda njegova zamisel o igralskem kadru s po dvema nogometašema za vsak položaj ni bila slaba. Ni se izšla, prišlo je preveč igralcev, morali bi se okrepiti z dvema, tremi izkušenimi in bi se z Mariborom podali v boj za prvaka," je med drugim v intervjuju za Delo govoril Mandarić.

Poleg tega je spregovoril tudi o klubski viziji, o kateri do zdaj v javnosti niso razglabljali. Ekipa naj bi v prihodnje vlagala v mlade upe iz Slovenije in soseščine. "Že prej je bila to naša vizija, razširjena na širšo regijo. Naš cilj je, da v klubu zberemo najboljše mlade igralce iz Slovenije in bližnje soseščine. V javnosti nismo na glas izpostavljali naših namer, ampak Mladen Rudonja ima nalogo, da v naslednjih dnevih in tednih pripelje morda štiri, pet največjih upov. Zavedamo se, da predstavljajo najmočnejši kapital. Tudi Stojić je pripeljal mlade igralce od 20 do 22 let, zdaj njegovo selekcijo samo dopolnjujemo s slovenskimi igralci. Njegova napaka je bila, da je bolj verjel v tuje igralce kot v domače," je predsednik Olimpije še povedal za današnjo tiskano izdajo omenjenega časnika.

Članki iz rubrike