Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 14.03.2018 15:42:19

NEPRECENLJIVO: Buffon ni prišel le na pogreb Astorija, tega, kar je storila italijanska legenda, se ne da opisati!

Reuters
Poteza Gigija Buffona, ki je šele zdaj privrela na plano.

Gianluigi Buffon velja za enega najbolj priljubljenih italijanskih nogometašev vseh časov, zdaj je na dan privrela informacija, ki ga je naredila še večjega.

Tragična smrt Davideja Astorija se je dotaknila slehernega nogometnega navdušenca, še posebej je prizadela navijače Fiorentine. A s čudovito gesto se je izkazala tudi deveterica nogometašev osovraženega Juventusa. V četrtek, 8. marca, se je prišla osebno posloviti od nogometaša, pristaši vijoličastih so tako ploskali Buffonu, Chielliniju, Higuainu in celo Juanu Cuadradu in Bernardeschiju, ki sta še nedolgo tega nosila vijoličasti dres.

Te poteze od njih vsekakor ne bi pričakovali, saj so še v sredo zvečer v Londonu igrali tekmo lige prvakov proti Tottenhamu, prihod v Torino pa je bil predviden za četrtek popoldne. A s tem se ni strinjal legendarni Buffon, ki je poiskal direktno linijo iz Londona v Firence. In jo tudi našel. Najel je zasebno letalo, na katerega se je lahko vkrcalo devet oseb, plačal, v zgodnjih jutranjih urah pa s soigralci poletel proti Italiji. Na pogreb Davideja Astorija. Še več, zavrnil je možnost, da bi v cerkev, v kateri je ležal nesrečni nogometaš, vstopil skozi stranski vhod. Pristašem Fiorentine je želel jasno sporočiti, da jim tudi v Juventusu stojijo ob strani ...

Značke: buffon, juventus

Članki iz rubrike