Mobilna verzija
Uroš je padel na kolena Odkrito.si

Uroš Steklasa padel na kolena: Tjašo zasnubil ...

Tanja Žagar2_osebni arhiv Svet24.si

Tanja Žagar bi odprla slaščičarno

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za soboto, 17. marca

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

samuel lucas in hči Njena.si

V šovu Nova zvezda Slovenije tudi hčerka tega ...

helena blagne Njena.si

Helena Blagne doživela pravljico!

STA
STA

Paoku grozi visoka kazen zaradi oboroženega incidenta predsednika

Ivan Savidis
arhiv

Grškemu nogometnemu prvoligašu Paoku zaradi incidenta na nedeljski tekmi grške superlige, ko je predsednik kluba Ivan Savidis na zelenici oborožen grozil sodniku in nogometašem, grozi visoka kazen, je danes poročal grški radio. Paok bi lahko ostal brez do 50.000 evrov, lahko ostane brez točk ali pa ga vodstvo superlige celo degradira v nižjo ligo.

Po grškem zakonu lahko klub v primeru obtožbe ostane brez prvenstvenih točk, grozi mu kazen do 50.000 evrov, zaprtje ene od tribun, v najslabšem primeru pa premestitev v nižjo ligo. Savidisu grozi prepoved vstopa na stadione v obdobju od treh do petih let.

Nedeljski derbi je bil prekinjen v 90. minuti, ker je predsednik Paoka prišel na zelenico in sodniku grozil, ker je ta razveljavil zadetek, ki bi pomenil zmago 1:0 za Paok. Povrh vsega je bil kontroverzni predsednik Ivan Savidis, rojen v Gruziji, še oborožen.

Z osebnimi varnostniki je šel do sodnika na sredini igrišča in mu s pištolo za pasom grozil, da je njegove sodniške kariere konec. Napadalen je bil tudi do predstavnikov nasprotnega kluba, zato so nogometaši Aeka sklenili, da po vdoru Savidisa na igrišče odidejo v slačilnico.

Na presenečenje vseh je sodnik nato spremenil svojo odločitev in priznal zadetek Paoka, ki najprej ni veljal zaradi prepovedanega položaja. Z rezultatom 1:0 je Paok prevzel vodstvo na lestvici grškega prvenstva pred Aekom.

Do incidenta je prišlo le dan po tem, ko je pritožbeno razsodišče grške nogometne zveze odločilo, da vrne tri točke Paoku, čeprav je bila tekma 25. februarja z Olympiakosom prekinjena in prvotno registrirana 3:0 za goste. Razlog temu je bil, da je trener Olympiakosa Oscar Garcia s tribun v obraz dobil projektil in končal v bolnišnici.

Grška policija je vmes izdala nalog za aretacijo Savidisa, ker je vdrl na igrišče s pištolo za pasom. Čeprav naj bi Savidis imel dovoljenje za revolver, ga policija išče zaradi vdora na nogometno igrišče.

Namestnik ministra za šport Giorgos Vasiliadis je po sestanku s predsednikom vlade Aleksisom Ciprasom dejal, da se je vlada odločila za suspenz.

Tekmovanje se ne bo nadaljevalo, dokler se vsi ne bodo zedinili glede novega sistema in novih pravil ravnanja.

Značke: nogomet , grčija