favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 08.03.2018 12:42:31

KO SMRT ZABRIŠE VELIKO RIVALSTVO! Navijači Fiorentine storili nekaj NEPREDSTAVLJIVEGA! Buffonu so ... (video)

Reuters
Dan, ko so je zgodilo nepredstavljivo, dan, ko so navijači Fiorentine ploskali nogometašem Juventusa.

Med kluboma že dolgo ni ljubezni. Juventus je v Firencah vedno deležen "toplega" sprejema. Juventus in njegovi navijači so vse to, kar Fiorentina in njeni navijači niso, ne želijo biti.

Leta 1982 sta vodila mrtvo dirko za naslov prvaka, v zadnjem krogu pa se je tehtnica nagnila na stran Stare dame. "Lopovi" so se drli v Firencah, "Meglio secondi che ladri," Bolje drugi kot pa lopovi, prepričani, da so jim naslov odvzeli oziroma ukradli.

Osem let kasneje je odnos med kluboma dosegel najnižjo točko. Pisalo se je leto 1990 in bilo je v finalu pokala Uefa, ko se je branilec Fiorentine Celeste Pin, prepričan, da se jim je na zelenici vnovič zgodila krivica, pred kamerami v ušesa trenerja Juventusa Dina Zoffa zadrl "Lopovi". A vse to je bil mačji kašelj v primerjavi s tistim,kar je sledilo. Nekaj mesecev kasneje je Stara dama Fiorentini "ukradla" še Roberta Baggia.

Bilo je to ultimativno izdajstvo. Neoproščeno. Unforgiven. Kot v sijajnem vesternu iz devetdesetih let, ko Clint Eastwood ni mogel oprostiti, da so se Gene Hackman in druščina odločili "okrasiti" nek pajzl z njegovim prijateljem Morganom Freemanom. Na ulicah Firenc so izbruhnili nemiri, tamkajšnji ljubitelji nogometa se nikakor niso mogli sprijazniti, da se bo njihov zaščitni zank preselil 400 kilometrov na severozahod. A za takrat rekordno odškodnino 8 milijono funtov je Baggio odšel v Torino. Lani poleti je sledil še en udarec v srce in ponos pristašev Fiorentine. Po poti Božanskega repka se je namreč podal še Federico Bernardeschi.

A vse to je bilo vsaj za en dan oziroma vsaj za nekaj ur pozabljeno. V šale odeti pristaši Fiorentine so v četrtek zaploskali nogometašem Juventusa, ki so se le nekaj ur po velikem triumfu sredi londonskega Wembleyja prišli še zadnjič poklonit kapetanu Davidu Astoriju. Pristaši vijoličastih so ploskali Buffonu, Chielliniju, Higuainu in celo Juanu Cuadradu in Bernardeschiju, ki sta še nedolgo tega nosila vijoličasti dres.

Več kot nogomet ali pa še bolje, to je nogomet. Smrt velikega kapetana in velikega človeka je zabrisala veliko rivalstvo.

Astorija, ki je v 31. letu zaradi odpovedi srca med spanjem umrl v noči iz sobote na nedeljo, v hotelu v Vidmu, kjer bi morala Fiorentina odigrati tekmo italijanskega prvenstva, bodo k zadnjemu počitku pospremili v petek, in sicer v San Pellegrinu Terme, vasi v bližini Bergama, kjer je Astori preživljal mladost.

Članki iz rubrike