Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 14.03.2018 12:59:40

IZJEMNA SERIJA: Jupp tik pred rekordom

Jupp Heynckes je tik pred tem, da se znova vpiše v knjigo rekordov lige prvakov.

Ko se je v začetku oktobra po nekaj letih uživanja v penziji vrnil na klop Bayerna, je nemudoma postavil nov rekord. Z 72 leti je namreč postal najstarejši trener v ligi prvakov, bil je še leto dni starejši od Raymonda Goethalsa, ki je leta 1993 sedel na klopi Marseilla. Zdaj je le še zmago oziroma 90 minut oddaljen od še enega, precej bolj prestižnega rekorda lige prvakov.

Če bo Bayern danes dobil tudi povratno tekmo z Bešiktašem, bo Heynckes zabeležil še enajsto zaporedno zmago v tem najelitnejšem klubskem tekmovanju. Njegova velika serija se je začela konec sezone 2012/13, ko je na poti do naslova evropskega prvaka v četrtfinalu oziroma polfinalu po dvakrat premagal Juventus in Barcelono, v finalu pa na to še dortmundsko Borussio. Serija se je nadaljevala štiri leta kasneje, ko so Bavarci pod njegovim vodstvom dvakrat premagali Celtic, po enkrat pa Anderlecht, PSG in Bešiktaš.

Z današnjo zmago v Istanbulu bi se na vrhu lestvice otresel Louisa Van Gaala in Carla Ancelottija. Nizozemec je 10 zmag v nizu zabeležil v obdobju med leti 2000 in 2009, Niz zmag je začel v polfinalu leta 2000 kot trener Barce, končal pa ga je skoraj desetletje kasneje kot trener Bayerna. Italijan, ki je bil Heynckesov predhodnik na klopi bavarskega velikana, pa je deset zmag v LP nanizal v letih 2014 in 2015, ko je vodil madridski Real.

Glede na pet golov razlike s prve tekme je današnji dvoboj na Bosporju bolj kot ne formalnost, bo pa Osram, kot pravijo rdečeličnemu Heynckesu, vendarle imel razloge za lov na zmago.

Članki iz rubrike