mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
3 23.01.2018 11:18:40

Uf, kakšne besede! Aleksander ČEFERIN ostro nad nogometne agente: Lahko si agent, a hkrati tudi MORILEC!

Profimedia
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je v ekskluzivnem intervjuju za sloviti angleški Telegraph spregovoril tudi o nogometnih agentih.

Medtem, ko pred leti nihče sploh ni slišal za nogometne agente, v zadnjem obdobju pa mnogi od njih postajajo vedno večji zvezdniki in to zelo bogati zvezdniki. Mino Raiola in Jorge Mendes sta najbolj ekstremna primera, saj sta s svojimi prestopi verjetno zaslužila več, kot marsikateri njun varovanec. 

Ravno po pohlepnih agentih je v intervjuju za Telegraph močno udaril Aleksander Čeferin, ki meni, da so klubi postali njihovi talci. To je Slovenca na čelu Uefe še posebej zaskrbelo po primeru Alexisa Sancheza, ki naj bi zavrnil City in sprejel ponudbo Uniteda prav zaradi svoje in agentove plače. Še več, v tem primeru je lobiral tudi pri Fifi. "Agenti velikokrat pridejo na pogajanja in rečejo: 'plačali mi boste 50-odstotkov prestopa ali pa bo nogometaš šel kam drugam'. Ali pa: 'kupili boste tega nogometaša, pa tudi tega, tega in tega.' Situacija zdaj je najslabša. Če nekoliko pretiravam: lahko si agent, a hkrati tudi morilec," se je slikovito izrazil Čeferin. 

Članki iz rubrike