900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 23.01.2018 10:00:53

Zakaj je Kepa zavrnil Madridčane? To je vsa (neprijetna) resnica: Real je zahteval, da ...

Reuters
Košarica madridskemu Realu, ki v svetu nogometa močno odmeva.

Real Madrid je v zadnjem obdobju dobil še eno bolečo zaušnico v povezavi s prestopom. Poleti je bil na pragu španskega prvaka francoski čudežni deček Kylian Mbappe, ki se je nato odločil okrepiti vrste PSG-ja. V zimskem prestopnem roku je bil še za odtenek bližje Realu španski vratar Kepa. Čuvaj mreže Athletica Bilbaa je prestal celo zdravniški pregled, včeraj pa je njegov klub postregel z novico, da bo vratar še naprej branil za Athletico.

Novica je močno presenetila nogometni svet, zdaj pa so znane tudi nekatere podrobnosti. Real je želel Kepo pripeljati po koncu sezone in brez odškodnine, a pri Athleticu o tej možnosti niso hoteli niti slišati. Tako sta se kluba dogovorila o višini odškodnine, ki je znašala 20 milijonov evrov, v začetku tega meseca pa je Kepa opravil tudi zdravniški pregled.

Vratar, ki sicer okreva po poškodbi noge, je prestal preglede, zdravniška služba madridskega Reala pa je podpis pogodbe pogojevala s takojšnjo operacijo. Tako bi težavo s poškodbo, ki se vleče že od novembra, najhitreje rešili, za popolno okrevanje pa bi potreboval od tri do štiri mesece. Hkrati bi se moral sprva bržkone sprijazniti z vlogo rezervnega vratarja in se posledično posloviti od tako želenega svetovnega prvenstva. Čeprav bi bil tudi v Rusiji zgolj v vlogi rezervista.

Kepa se je na koncu odločil, da ne bo tvegal, hkrati pa je precej pripomogla tudi poteza Athletica, ki je Kepi ponudil novo pogodbo. S 4,5 milijoni evri na sezono je postal najbolje plačan nogometaš tega moštva, odkupna klavzula pa po novem znaša 80 milijonov evrov.

Značke: kepa, real, athletic

Članki iz rubrike