Mobilna verzija
AKR_9737 Odkrito.si

Ekskluzivno: Rok Ferengja prvič o življenju z ...

Jernej Šugman Svet24.si

Kolegi Jerneja Šugmana močno pogrešajo

par Svet24.si

Se bojimo zaljubiti?

luka mesec Svet24.si

Izjava, ki odmeva: Luka Mesec o izvoznikih

How-do-you-wax-your-legs Najstnica.si

Britje ali depilacija?

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

neslihan 9 Njena.si

Lepi Burak ogroža njen zakon

nu
nu

Zakaj je Kepa zavrnil Madridčane? To je vsa (neprijetna) resnica: Real je zahteval, da ...

Reuters

Košarica madridskemu Realu, ki v svetu nogometa močno odmeva.

Real Madrid je v zadnjem obdobju dobil še eno bolečo zaušnico v povezavi s prestopom. Poleti je bil na pragu španskega prvaka francoski čudežni deček Kylian Mbappe, ki se je nato odločil okrepiti vrste PSG-ja. V zimskem prestopnem roku je bil še za odtenek bližje Realu španski vratar Kepa. Čuvaj mreže Athletica Bilbaa je prestal celo zdravniški pregled, včeraj pa je njegov klub postregel z novico, da bo vratar še naprej branil za Athletico.

Novica je močno presenetila nogometni svet, zdaj pa so znane tudi nekatere podrobnosti. Real je želel Kepo pripeljati po koncu sezone in brez odškodnine, a pri Athleticu o tej možnosti niso hoteli niti slišati. Tako sta se kluba dogovorila o višini odškodnine, ki je znašala 20 milijonov evrov, v začetku tega meseca pa je Kepa opravil tudi zdravniški pregled.

Vratar, ki sicer okreva po poškodbi noge, je prestal preglede, zdravniška služba madridskega Reala pa je podpis pogodbe pogojevala s takojšnjo operacijo. Tako bi težavo s poškodbo, ki se vleče že od novembra, najhitreje rešili, za popolno okrevanje pa bi potreboval od tri do štiri mesece. Hkrati bi se moral sprva bržkone sprijazniti z vlogo rezervnega vratarja in se posledično posloviti od tako želenega svetovnega prvenstva. Čeprav bi bil tudi v Rusiji zgolj v vlogi rezervista.

Kepa se je na koncu odločil, da ne bo tvegal, hkrati pa je precej pripomogla tudi poteza Athletica, ki je Kepi ponudil novo pogodbo. S 4,5 milijoni evri na sezono je postal najbolje plačan nogometaš tega moštva, odkupna klavzula pa po novem znaša 80 milijonov evrov.

Značke: kepa , real , athletic