Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
4 14.01.2018 12:14:54

BRUTALEN PREKRŠEK: Hrvaški zvezdnik jo je grdo skupil v prvem nastopu za nov klub (video)

vszi
Konec decembra se je na Hrvaškem veliko ugibalo o tem, da bi četo Matjaža Keka lahko okrepil odlični napadalec.

Zdelo se je, da bo nekdanji hrvaški reprezentant Eduardo Da Silva spomladi oblekel dres aktualnega hrvaškega prvaka, toda na koncu se to ni zgodilo. Štiriindvajsetletni napadalec se je dober teden pozneje dogovoril za sodelovanje s poljsko Legio.

Pri trenutno vodilni ekipi poljskega prvenstva bo tako združil moči z bivšim nogometašem Olimpije Miroslavom Radovićem, ki se počasi vrača po poškodbi.

Varšavski klub je trenutno na pripravah na Floridi, kjer je v Boca Ratonu odigral prijateljsko tekmo z ekvadorsko Barcelono. To je bil tudi prvi Eduardov nastop za novo moštvo, ki pa ga je moral predčasno končati.



V 59. minuti je na sredini igrišča z glavo skušal priti do visoke žoge, ko ga je s hrbta neprevidno in brutalno s kolenom 'naskočil' en od tekmecev (posnetek akcije se začne pri 58:44 minute). Kmalu je bilo jasno, da gre za hujšo poškodbo, saj je Eduardo obležal na travniku in tam ostal približno pet minut, ko je z veliko težavami vstal ter ob pomoči zdravniške službe zelo počasi, previdno in z bolečim izrazom na obrazu zapustil igrišče. Marsikdo se je spomnil na njegovo nesrečo v londonskem Arsenalu, od katere bo naslednji mesec minilo deset let. Takrat ga je brutalno pokosil član Birminghama Martin Taylor in mu zlomil gleženj. Po tisti poškodbi Eduardo nikoli več ni prišel na tisto raven predstav, ki jih je kazal pred njo.

Kako bo tokrat, je za zdaj zelo težko reči, mu pa spet grozi daljša odsotnost z nogometnih zelenic. "Dobil je udarec s kolenom v križ in najverjetneje je prišlo do premika vratnega vretenca. Poškodba je težje narave, ker je bilo telo povsem sproščeno, saj ni pričakoval takšnega starta. Je v hudih bolečinah, tovrstne poškodbe pa so res kompleksne," je po tekmi povedal trener Legie Romeo Jozak.

Legia je srečanje izgubila z 2:3, da bi bila situacija še hujša, pa sta morala zaradi poškodbe igrišče zapustiti še dva njena igralca Sebastian Szymanski in Adam Hlousek.

Članki iz rubrike