Mobilna verzija
Peter Poles in Tara Zupančič Odkrito.si

Druga sezona šova Zvezde plešejo: Svet bi bil ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 18. marca

brisače Svet24.si

Zdravju nevarni mikrobi na brisačah

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

ivica 1 Njena.si

Zvezde plešejo: Je res prestara za metanje po ...

Marko Potrc Njena.si

Marko Potrč je nad njima navdušen!

STA
STA

Za mundial 2018 že preko 3,5 milijona prošenj za vstopnice

Za prihajajoče nogometno svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji je Mednarodna nogometna zveza po pravkar končanih kvalifikacijah prejela že 3,5 milijona prošenj za vstopnice. Največ povpraševanja, skoraj 70 odstotkov, prihaja iz države gostiteljice, Rusije. Znanih je že 23 reprezentanc od 32, kolikor jih bo nastopilo na prvenstvu.

Prva faza prodaje se je zaključila danes dopoldan, kupci bodo o uspešnosti obveščeni do 16. novembra. Kar 150.000 ljudi se je zanimalo za uvodno tekmo prvenstva, ki jo po pravilih igra država gostiteljica. Poleg Rusov največje zanimanje za vstopnice prihaja iz Nemčije, Brazilije, Mehike, Argentine, ZDA, Kolumbije, Egipta, Kitajske in Poljske.

Prodaja vstopnic za svetovno prvenstvo 2018 bo potekala v več fazah, vstopnice pa stanejo med 105 ameriškimi dolarji (90 evrov) pa vse do 1100 dolarjev (990 evrov). Prvi del prodaje se je že začel 14. septembra in je trajal do danes. Vstopnice, ki jih bodo interesenti kupili preko spleta, so razdeljene po naključnem žrebu. Druga faza prodaje se bo nadaljevala med 16. in 28. novembrom, kjer pa bodo uspešni tisti, ki bodo prej posegli po njih, torej po principu prvi pride, prvi melje.

Po opravljenem žrebu tekem 1. decembra 2017 bo nadaljnja prodaja po principu prvi pride, prvi melje, na sporedu med 5. decembrom in 31. januarjem 2018, naslednja pa med 13. marcem in 3. aprilom.

V prodaji "zadnjo minuto" do prvega dne začetka tekmovanja v Rusiji, bodo vstopnice prav tako v prosti prodaji po načinu, kdor po njih poseže prej.

Navijači potrebujejo za nakup svojo identifikacijsko številko, s katero želijo Rusi na prvenstvu okrepiti varnost na tekmah. Vsaka oseba bo morala pred vstopom na stadion ob veljavni vstopnici predložiti tudi ta dokument s številko.

Rusija bo nogometno SP 2018 gostila v enajstih mestih, Moskvi, St. Peterburgu, Sočiju, Kazanu, Saransku, Kaliningradu, Volgogradu, Rostovu na Donu, Nižnem Novgorodu, Jekatarinburgu in Samari. Prvenstvo se bo v največji državi na svetu odvijalo med 14. junijem in 15. julijem na 12 stadionih, od tega dveh moskovskih.

Značke: nogomet , sp