901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

gv
gv
104 30.07.2017 13:04:34

Pljunek v obraz UEFE! PSG ne bo dal niti centa, vso odškodnino bo plačal Neymar. Kako? Trik stoletja ...

Reuters
Iz ure v uro smo bližje prestopu stoletja, znan pa je tudi način, na katerega se bo PSG izognil kršitvi finančnega fair-playja.

Eden najbolj odmevnih in megalomanskih prestopov je tik pred zaključkom, znano pa je tudi to, kako ga bo PSG sploh uspel izpeljati. Uefa je že pred časom uvedla pravilo, s katerim je želela zajeziti brezglavo zapravljanje klubov in posledično astronomske dolgove, ki so pokopali nekatere evropske klube. Zdaj je jasno, na kakšen način bo PSG posel z Neymarjem sploh izpeljal.

222 milijonov evrov si tudi bogati Parižani zaradi finančnega fair-playja ne bi mogli privoščiti, zato so lastniki PSG-ja prišli do zanimive rešitve. Katarsko podjetje Qatar Investment, ki je tudi lastnik PSG-ja, bo Neymarju plačalo 300 milijonov evrov sponzorskih sredstev. Neymar bo tako postal ambasador svetovnega prvenstva v nogometu leta 2022. Da, prav ste prebrali! 300 milijonov naj bi bila vredna sponzorska pogodba za SP 2022, ki bo na katarskih tleh, ta pa je "slučajno" tako visoka, kolikor znaša odškodnina za Neymarja. Nekaj milijonov več mu bodo nakazali zaradi davkov in ostalih podrobnosti, s katerimi bo lahko pokril dodatne stroške, ki bodo nastali ob prestopu.

Brazilski nogometaš bo tako sam pokril stroške za odškodnino, PSG pa se bo izognil astronomskim stroškom, saj za nogometaša ne bo odštel niti centa. Oziroma vsaj kar se zadeva njegove odškodnine, še zmeraj pa bo moral v naslednjih šestih letih na Neymarjev račun nakazati 30 milijonov evrov na sezono, poleg tega pa še davek na njegovo plačo. Ta vsekakor ni zanemarljiv, a vseeno povsem v okvirih finančnega fair-playja.

Značke: psg, barcelona, neymar

Članki iz rubrike