pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
1 30.07.2017 10:08:51

NEPOSREDNA GROŽNJA! Če bodo izročili Ismaila Srbiji, bomo storili nekaj radikalnega!

Se še spomnite razvpite nogometne tekme med Srbijo in Albanijo, jeseni leta 2014 v Beogradu? Se še spomnite incidenta, ki ga je povzročil dron z zastavo velike Albanije? Po skoraj treh letih zgodba vendarle dobiva epilog.

Z dronom je takrat upravljal danes 35-letni Albanec, ki sicer živi v Firencah, Ismail Morina. Tistega dne so ga posnele kamere in Srbija je nanj razpisala mednarodno tiralico.

Pred enim mesecem so Morino, ki v Albaniji velja za narodnega heroja (z njim so se fotografirali celo člani nogometne reprezentance), ujeli hrvaški policisti v Dubrovniku, od Hrvaške pa zdaj Srbija zahteva izročitev. Sodišče v tem dalmatinskem mestu je medtem že odobrilo izročitev Albanca.

ismail morina 1


Nogometna zveza Albanije od albanskih oblasti uradno zahteva, da zaustavijo izročitev Morine Srbiji, češ naj uporabi vsa pravna sredstva in naj se sklicuje na ogroženost albanskega državljana zaradi politično motiviranega pregona in diskriminacije.

Albanski nogometni navijači so se včeraj zvečer celo zbrali v središču Tirane in pred sedežem albanske vlade protestirali in vršili pritisk, saj naj bi bila albanska visoka politika v tem primeru preveč mlačna in neaktivna. Med številnimi albanskimi zastavami je bila tudi ena hrvaška, na enem od transparentov pa je bil zapisan poziv vladi, naj ne izda naroda.

Preko facebooka so se oglasili tudi nekateri albanski nogometaši in primer Morine označili kot absurdnega, obenem so zahtevali, da ga spustijo na prostost.

Brat Ismaila Morine Dževair je za eno od albanskih televizij povedal, da albanska vlada ne posveča dovolj pozornosti temu primeru in ob tem še dodal, da bo življenje njegovega brata v Srbiji ogroženo: "Pozivam državo Albanijo, da nekaj stori in prepreči izročitev Ismaila Srbiji. Če se bo to zgodilo, bomo mi, kot družina, naredili nekaj zelo radikalnega, kar bi vse presenetilo."

Spomnimo, pred časom se je javil srbski poslovnež, ki živi v Chicagu, in ponudil sicilijanski mafiji milijon dolarjev, če Ismaila Morino ujame in ga živega predajo njegovim ljudem v ZDA.

ismail morina 3

Članki iz rubrike