krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

1704374490-mm2-0899-1704374452059 Njena.si

To je Goran Dragić naredil za slovenske otroke

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

ou
ou
0 14.11.2017 10:59:33

Haka, petelini in ovalna žoga prihajajo na Planet 2

Danes si bodo gledalci na Planet 2 lahko ogledali eno od najbolj atraktivnih ragbijskih tekem.

Današnja ragbi tekma med Francijo in Novo Zelandijo, ki se igra v Lyonu z začetkom ob 19.20, bo ena od serije tradicionalnih jesenskih prijateljskih obračunov med najboljšimi reprezentancami na svetu. Te se že pripravljajo na svetovno prvenstvo, ki ga leta 2019 gosti Japonska in bo prvič potekalo v Aziji. Naslov prvaka bodo branili Novo Zelandci, oziroma All Blacks, kot se tudi imenuje že vrsto let najboljša ragbi reprezentanca na svetu. Čeprav so Francozi na svetovni lestvici trenutno na 8. mestu pa prav obračuni med All Blacksi in Galskimi petelini v svetu ragbija veljajo za ene najbolj spektakularnih.

Spektakularen bo tudi uvod v tekmo v Lyonu saj bodo tik pred njenim začetkom novozelandski ragbijsti izvedli znamenito Hako, maorski bojni ples.

Ragbi je eden najbolj priljubljenih športov na svetu, milijone privržencev ima predvsem na britanskem otočju, v Franciji in v državah na južni polobli (Nova Zelandija, Avstralija, Južna Afrika in Argentina). V 120 državah ga igra več kot 6 milijonov igralcev. Ragbi tekma traja dvakrat po 40 minut, na igrišču je po 15 igralcev v vsaki ekipi. Žoga je ovalne oblike, podaja se jo z roko lahko samo nazaj, cilj vsake ekipe pa je doseči zadetek, ki prinaša 5 točk. To se zgodi takrat, ko igralec žogo položi na tla v področju zadetka, ki se nahaja na vsakem koncu igrišča.

Značke: ragbi, prenos, planet-2

Članki iz rubrike