Mobilna verzija
Peter Poles in Tara Zupančič Odkrito.si

Druga sezona šova Zvezde plešejo: Svet bi bil ...

MaticKolenc_IndiraEkic Svet24.si

Po koncu šova našla ljubezen!

brisače Svet24.si

Zdravju nevarni mikrobi na brisačah

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

alenka tetickovic Njena.si

Bolezen: Alenka Tetičkovič se počasi pobira

branko duric duro Njena.si

Kaj je počel Đuro z energično svetlolasko?

ou
ou

Haka, petelini in ovalna žoga prihajajo na Planet 2

Danes si bodo gledalci na Planet 2 lahko ogledali eno od najbolj atraktivnih ragbijskih tekem.

Današnja ragbi tekma med Francijo in Novo Zelandijo, ki se igra v Lyonu z začetkom ob 19.20, bo ena od serije tradicionalnih jesenskih prijateljskih obračunov med najboljšimi reprezentancami na svetu. Te se že pripravljajo na svetovno prvenstvo, ki ga leta 2019 gosti Japonska in bo prvič potekalo v Aziji. Naslov prvaka bodo branili Novo Zelandci, oziroma All Blacks, kot se tudi imenuje že vrsto let najboljša ragbi reprezentanca na svetu. Čeprav so Francozi na svetovni lestvici trenutno na 8. mestu pa prav obračuni med All Blacksi in Galskimi petelini v svetu ragbija veljajo za ene najbolj spektakularnih.

Spektakularen bo tudi uvod v tekmo v Lyonu saj bodo tik pred njenim začetkom novozelandski ragbijsti izvedli znamenito Hako, maorski bojni ples.

Ragbi je eden najbolj priljubljenih športov na svetu, milijone privržencev ima predvsem na britanskem otočju, v Franciji in v državah na južni polobli (Nova Zelandija, Avstralija, Južna Afrika in Argentina). V 120 državah ga igra več kot 6 milijonov igralcev. Ragbi tekma traja dvakrat po 40 minut, na igrišču je po 15 igralcev v vsaki ekipi. Žoga je ovalne oblike, podaja se jo z roko lahko samo nazaj, cilj vsake ekipe pa je doseči zadetek, ki prinaša 5 točk. To se zgodi takrat, ko igralec žogo položi na tla v področju zadetka, ki se nahaja na vsakem koncu igrišča.

Značke: ragbi , prenos , planet-2