Mobilna verzija
AKR_9737 Odkrito.si

Ekskluzivno: Rok Ferengja prvič o življenju z ...

Jernej Šugman Svet24.si

Kolegi Jerneja Šugmana močno pogrešajo

horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 19. februarja

luka mesec Svet24.si

Izjava, ki odmeva: Luka Mesec o izvoznikih

How-do-you-wax-your-legs Najstnica.si

Britje ali depilacija?

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

neslihan 9 Njena.si

Lepi Burak ogroža njen zakon

STA
STA

Wada z novimi odkritji o ruskem dopingu

Dopinška afera Soči 2014, po kateri je že nekaj ruskih športnikov dobilo prepoved nastopanja na olimpijskih igrah, morda dobiva nove obrise. Danes je namreč krovna protidopinška agencija Wada sporočila, da je pridobila nove pomembne podatke, povezane z laboratorijem v Moskvi. Več podrobnosti bodo razkrili naslednji teden.

Kot je sporočila Wada, je oktobra pribila elektronske podatke o dopinških testih, Wadina preiskava je pokazala, da izvirajo iz moskovskega laboratorija. Gre za dokumente oziroma podatke o testih med januarjem 2012 in avgustom 2015. To pa je obdobje, ko naj bi se v Rusiji po prepričanju organov, ki se borijo proti dopingu, dogajalo največ nepravilnosti, povezanih s tem področjem.

Več podrobnosti bo izvršni odbor Wade razkril po zasedanju 15. in 16. novembra. Kot je o tej temi danes poročal časnik New York Times, naj bi Wada do podatkov prišla s pomočjo "žvižgača", ki jih je predal preiskovalcem, potem ko jih pristojni za to področje pri ruskih oblasteh niso želeli sami predati mednarodnim preiskovalcem. V dokumentih naj bi bili podatki o več tisoč testih ruskih športnikov.

V začetku decembra pa bo Mednarodni olimpijski komite predvidoma odločil, ali lahko ruski športniki nastopijo na naslednjih olimpijskih igrah v Pjongčangu.

Značke: šport , doping