900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 16.10.2017 15:10:34

Zato je Saša Dončić največji KRALJ! Simbol Eurobasketa nanizal kar 49 zaporednih zmag, nato na navdušil v SVOJEM slogu: Škoda, ker ...

www.alesfevzer.com
Ilirija je končala izjemen niz zmag, trener Saša Dončića pa razočaranja ni skrival.

Ilirija je prestala prvo prvoligaško preizkušnjo po več kot dveh desetletjih. V domačem Tivoliju so bili boljši košarkarji Rogaške (98:95), a prav veliko ni manjkalo, da bi zmaga ostala doma. Izkušenejši gostje so potrebovali kar dva podaljška, da so strli odpor novopečenega prvoligaša.


A trener domače zasedbe Saša Dončić je bil kljub dobri predstavi svojih varovancev razočaran. Podprvaki iz Rogaške Slatine so prekinili rekordni niz Ilirije. Ta ni poznala grenkobe poraza vse od maja 2015, ko jo je še v četrti ligi nazadnje premagal Vojnik. Sledili sta dve popolni sezoni v tretji in drugi ligi, v tem času pa je Ilirija nanizala neverjetnih 49 zmag.

A vsakega niza je enkrat konec, ta se je končal v drugem krogu elitnega državnega prvenstva v košarki. "S to tekmo je vse pozabljeno. Res je, to je lep niz, a v košarki je tako, da vsak dan prinaša novo dokazovanje. Škoda, da nismo prišli do številke 50," je za siol.net v svojem slogu dejal razočarani Dončić in pristavil, da je bila Ilirija favorit, a je bila sreča tokrat na strani gostov. "Dokazali smo, da se lahko kosamo tudi s prvoligaši. Zanesljivo nismo ekipa, proti kateri bi tekmeci popravljali statistiko," je zaključil oče najobetavnejšega košarkarja na zemlejski obli - Luke Dončića.

Značke: dončić, ilirija

Članki iz rubrike