Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
1 01.01.2018 14:23:47

Ta fant je preprosto KRALJ! Nov IZJEMEN MEJNIK enkratnega Luke Dončića! Spet mu je uspelo nekaj neverjetnega, spet je tukaj REKORD!

Profimedia
Slovenski dragulj Luka Dončić še naprej podira meje. Ob koncu koledarskega leta 2017 se je zapisal v zgodovino še v španski ACB ligi.

Ljubljančan je z 18 leti in 10 meseci postal najmlajši v zgodovini, ki je postal najkoristnejši košarkar (MVP) meseca v španskem prvenstvu, ki velja za najmočnejšega v Evropi. Kar močno je presegel zdajšnjega klubskega soigralca Rudyja Fernandeza, ki je bil pred njim najmljajši MVP meseca - pri dvajsetih letih mu je to uspelo aprila 2007, ko je bil član Joventuta.

Luka je december zaključil s povprečjem 16,7 točk, šest skokov, 4,7 podaj in visokim, za druge nedosegljivim, indeksom 24. Ob štirih zmagah Reala v tem prazničnem mesecu (z Gran Canario, Murcio in Estudiantesom doma ter z Obradoirom v goste) je najboljši posameznik kraljevega kluba sodeloval s 16, 16, 11 in 24 točkami.



Slovenski reprezentant se je najbolj izkazal ravno na Silvestrovo, ko je na tekmi z mestnim tekmecem Estudiantesom dosegel svoj najboljši točkovni dosežek v ligi ACB v tej sezoni (24 točk) in najvišji indeks v ligi ACB v tej sezoni (33).

Luka bo v sredo ob 20.00 na zaostali tekmi 13. kroga z Baskonio nastopil na svoji jubilejni 100. tekmi v španskem prvenstvu.

Članki iz rubrike