Mobilna verzija
ku
ku

Stephen Curry z izbranimi besedami o Goranu Dragiću: Vem, da je Slovenija ...

kzs.si

Ena najbolj izpostavljenih športnih osebnosti v tem letu je bil zagotovo Goran Dragić.

Zvezdnik Miamija in kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić je na Floridi gostil televizijsko ekipo Pop TV-ja in tam razkril svoje misli o letošnjem poletju, ki je bilo tako uspešno za slovensko košarko. 

"Upam, da so v tistih treh tednih lahko pozabili na svoje težave. Upam, da so pozabili nato in da so uživali z nami. Mislim, da je to nekaj najlepšega, da smo jim lahko to pričarali. Vem, da nekatere družine šle skozi težke trenutke, tako da so vsaj v tistih treh tednih lahko uživali," je uvodoma za Pop TV dejal Dragić, ki je odgovarjal na številna vprašanja. Tudi o tem, kaj se lahko Slovenija nauči od njega in od reprezentance, ki je prinesla zlato. 

"Kaj se lahko Slovenija nauči? Slovenci bi morali biti boj povezani. Ko nam gre težko, si moramo pomagati, ko nam gre dobro, pa se moramo veseliti skupaj. Veliko je zavisti v Sloveniji. Če vidiš, da je kdo uspešen, nisi tako zadovoljen zanj. To je napaka. Vsakemu želim dobro in vsak ima svojo pot, na kateri trdo dela. Treba je prepoznati, kaj vse je kdo dal, da se je prebil do uspeha. Takšna povezanost je tista prava." 

O Goranu je nekaj besed spregovoril tudi Stephen Curry, zvezdnik Golde Stata, aktualnih prvakov lige NBA. Povzel je to, kar Slovenci že vemo. Toda slišati je tako dobro iz ust tako velikega zvezdnika. "Res je odličen igralec, že celotno kariero je tako. Igrati proti Goranu je vedno zabavno. Tudi v reprezentanci sem igral proti njemu na SP 2014, zato dobro poznam njegovo igro. Vem, da je Slovenija ponosna nanj, zaradi tega kar Goran daje ligi NBA." 

Značke: curry , dragić , slovenija , zavist