zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

ku
ku
0 04.09.2023 14:00:40

Naravnost iz Manile! Prepelič o četrtfinalu, Kanadi in porazu z Nemčijo: Mladi so igrali z zavoro ...

Profimedia
Slovenska izbrana vrsta je že v Manili, kjer jo v sredo čaka četrtfinalni obračun na svetovnem prvenstvu.

Slovenija je bila vse do nedelje nepremagljiva na letošnjem svetovnem prvenstvu. V nedeljo je morala priznati premoč Nemčiji, kar pa ni bilo usodno za varovance Aleksandra Sekulića. Že pred to tekmo so si zagotovili četrtfinale, v katerem se bodo pomerili s Kanado.

Čeprav gre za eno najboljših reprezentanc na prvenstvu, se je Slovenci ne bojijo. Klemen Prepelič je po treningu v Manili, kamor je s soigralci prispel v ponedeljek, spregovoril tudi o tej 'grožnji' in se še enkrat ozrl proti dvoboju z Nemčijo.

Kako ocenjujete dosedanji del prvenstva?

Smo v četrtfinalu, kjer smo hoteli biti pred začetkom priprav. Zagotovo je lep občutek biti v četrtfinalu svetovnega prvenstva, ampak tukaj se ne bomo ustavili. Letos smo že pokazali, da lahko igramo z vrhunskimi ekipami in pokažemo vrhunsko predstavo. Kanada bo zelo zahteven tekmec, obeta se nam zahtevnih 40 minut, v katerih bomo morali biti popolnoma osredotočeni na svoje naloge. Če bomo igrali tako, kot smo igrali proti Avstraliji, mislim, da nam lahko uspe.



Kako komentirate tekmeca v četrtfinalu svetovnega prvenstva?
Nismo se obremenjevali z nobenim nasprotnikom, če bi pred Nemčijo izgubili z Avstralijo, bi bili danes verjetno že na poti domov. Pri Kanadi se vse vrti okoli Shaia. Gre za vrhunskega igralca, enega najboljših na svetu. Ob sebi ima zelo močne in prav tako odlične soigralce, ki so zelo sposobni tudi zadevati.

Kakšna je bila po porazu z Nemčijo reakcija v garderobi?
Ob polčasu sem bil razočaran nad nekaterimi zadevami, ki so se dogajale na igrišču. Vsaj jaz sem začutil, da so nekateri mlajši igralci občutili pritisk. Pritiska sploh ni bilo, mi smo že bili uvrščeni v četrtfinale, ne glede na to, ali bi zmagali ali izgubili, ne bi vedeli, s kom bi igrali. Rekel sem jim, naj igrajo in naj uživajo v košarki. Dobil sem občutek, da igrajo z neko zavoro, da se nekoga bojijo. Žiga Samar in Bine Prepelič sta med pripravami igrala na zelo, zelo visokem nivoju, tokrat pa sta bila malo zmedena. Ampak še enkrat, po tekmi ni bilo v garderobi nobene slabe reakcije, tudi če bi zmagali, nismo mogli vedeti, s kom bi igrali. Smo pa vsaj prihranili nekaj moči za četrtfinale.

Značke: prepelič, slovenija

Članki iz rubrike