zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

ku
ku
0 04.09.2023 07:40:22

Nemci Slovence uničili z umazano igro, Nikolićeve besede razkrivajo vse: Nismo bili pripravljeni na ...

Profimedia
Slovenija je morala v nedeljo na zadnji tekmi drugega dela svetovnega prvenstva priznati premoč Nemčiji, posledično je ostala brez prvega mesta v svoji skupini.

Več od Alekseja Nikolića je včeraj v slovenski vrsti igral le Luka Dončić. Petindvajset minut je bil Postojnčan na parketu, podelil je pet asistenc, tudi on pa ni bil ravno pri metu. Ko smo že pri tem: Nemci so zadeli 15 trojk iz 31 poskusov ali dobrih 48 odstotkov, Slovenci le 7 iz 32 poskusov, kar je manj kot 22-odstotna uspešnost. Tudi natančnost je bila ogledalo tega, da so se slovenski košarkarji pustili sprovocirati nasprotnikom, ki so jim 'zlezli v glave'.

"Dobro smo začeli, potem pa smo jim dovolili, da ujamejo ritem, se vrnejo v igro in se razigrajo. So pa tako kvalitetni, da jih je težko ustaviti, ko jim to enkrat dovoliš," je povedal Nikolić, ki se je ob polčasu s soigralci po slab(š)i drugi četrtini še imel čas zbrati in pogovoriti. A tudi nadaljevanje ni bilo nič boljše. "Ob polčasu smo si govorili, da se je treba umiriti. Morali bi se bolj ukvarjati sami s sabo kot pa z drugimi stvarmi. To je bila tokrat največja napaka. Dobro, bolje, da se je zgodilo zdaj, kot pa da bi se na naslednjih tekmah. Iz tega se moramo nekaj naučiti in naslednjič tega ne smemo dovoliti," je bolj kot na dvoboj z Nemci že gledal naprej organizator igre.



A vseeno se je še enkrat ozrl na ostro, na trenutke tudi grobo igro Nemcev, s katero so Slovence spravili iz tira. "Oni igrajo umazano, vedo, kaj želijo. Mi morda nismo bili mentalno pripravljeni na tak potek tekme in potem pride do takih stvari. Nato smo se še nekako zbrali, pokazali nekaj življenja v tretji četrtini, a spet je sledil nerazumljiv padec. Iz tega se moramo nekaj naučiti in gledati naprej," je še enkrat poudaril Nikolić.

In prav ima. Obračun z Nemci je preteklost, časa se ne da zavrteti nazaj, pojutrišnjem pa ekipo čaka najpomembnejša tekma prvenstva.

Značke: nikolić, slovenija

Članki iz rubrike