zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ku
ku
2 02.09.2023 09:10:41

Kdo so Nemci, naslednji tekmeci Slovenije? Na zadnjih štirih tekmah slavili le enkrat, glavni zvezdnik pa NBA-jevec!

fiba
Slovenijo na svetovnem prvenstvu zdaj čaka Nemčija, dvoboj na Okinavi se bo začel v nedeljo ob 13.10.

Slovenija si je v petek z zmago nad Avstralijo zagotovila četrtfinale, v nedeljo pa jo čaka zelo pomembna tekma z Nemčijo. V primeru zmage bi si Slovenci zagotovili prvo mesto v svoji skupini, s tem pa bi se bržkone izognili Kanadčanom, ki so eni od favoritov za naslov prvaka.

Kdo so naslednji tekmeci Slovenije?
Nemčija, enajsta reprezentanca na lestvici Fiba (Slovenija je sedma), je na zadnjem SP 2019 na Kitajskem zasedla 18. mesto, nato se je prek kvalifikacijskega turnirja uvrstila na OI v Tokio in prišla do četrtfinala, na zadnjem evropskem prvenstvu v Berlinu pa se je okitila z bronasto medaljo.

S Slovenijo v tem obdobju nima najboljših izkušenj; dobila je zgolj eno od štirih tekem. V četrtfinalu OI je Nemčija zaostala 24 točk, na EP v Kölnu za osem, v kvalifikacijah za to SP pa sta si ekipi razdelili izkupiček.



V ekipi 'Die Mannschaft' je devet igralcev iz eurobasketa 2022, glavni zvezdnik pa je Dennis Schröder (Toronto Raptors), ki je bil lani član najboljše peterke eurobasketa. Ob njem sta člana lige NBA še brata Franz in Moritz Wagner (oba Orlando Magic), preostali košarkarji Nemčije z izjemo Davida Kramerja pa igrajo v evroligaških klubih. Mlajši Wagner verjetno ne bo mogel igrati, saj si je na prvi tekmi SP poškodoval gleženj.

Po štirih tekmah je prvi strelec in podajalec Nemčije Schröder (18,8 točke, 6 podaj). Največ skokov imata Johannes Voigtmann (5,8 skoke) in starejši Wagner (5,5 skoke, 13,8 točke), pri dvomestnem povprečju točk pa sta še Maodo Lo in Daniel Theis (oba 10,3 točke).

V ekipi #mojtim ima Luka Dončić povprečje 27,3 točke, 7,8 skoke, 6,8 podaje. Po točkah in podajah mu sledi Klemen Prepelič (15,5 točke, 3,3 podaje), v skokih pa Mike Tobey (7,3 skoke, 14 točk).

Značke: slovenija, nemčija, fiba

Članki iz rubrike