zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

ku
ku
0 01.09.2023 16:44:16

Noro! Mike je žarel od ponosa! Poglejte kaj je povedal o ekipi, Dončiću in tudi o sebi! Kaj čaka Nemce...

Profimedia
Mike Tobey je bil proglašen za najboljšega igralca velike zmage nad Avstralijo.

Po slovenski uvrstitvi v četrtfinale svetovnega prvenstva je bil zelo zgovoren: "Dali smo vse od sebe. Resnično sem ponosen na ekipo. Vsi smo dali vse od sebe, kar nam je prineslo zmago. Proti koncu tekme smo vsi stopili korak naprej in čudovito je bilo videti, kako smo dodajali plin. Avstralci so celo tekmo naredili vse, da bi ustavili Luko, toda bili smo pripravljeni na to in vsi ostali smo dali to, kar smo morali," je najprej govoril Američan v slovenskem dresu, ki je v resnici postal slovenski Miha. 

Avstralci so bili presenečeni, ko je Tobey začel prevzemati igro v svoje roke. Bil je prava zamenjava za Dončića, ko Luki ni šlo oziroma, ko se je boril z osebnimi napakami. "Seveda so bili presenečeni, ko smo ostali prevzeli vlogo Luke. To kaže na karakter ekipe, na karakter naših igralcev. Seveda je očitno, da je Luka naš najboljši igralec, naša superzvezda, igralec, ki ponese ekipo, toda ne bojimo se nikogar, ne bojimo se nobenega nasprotnika. Danes smo pokazali, da kljub temu, da je imel Luka težave z osebnimi napakami, lahko držimo pravi ritem igre. To je naša velika prednost." Tobey osebno je prevzeli vajeti igre v svoje roke, ko ni bilo Luke na igrišču. "Seveda. Moral sem narediti korak naprej. Avstralci so se osredotočili nanj in potem smo morali ostali prevzeti odgovornost. Tudi sam sem jo moral. Luka je naše največje orožje in ko ga nismo mogli uporabiti, smo odgovornost prevzeli ostali. S tem sem zelo zadovoljen."

Tobey je dobil naziv naj igralca tekme, kljub temu, da je v ekipi Luka Dončić. Je to sploh mogoče? "Res je. Ko je imel težave, smo ostali naredili vse, da je igra tekla. On to ve. Luka je naša superzvezda in nas nosi na vsaki tekmi."

In kaj sledi zdaj? "Nemčija. In potem Manila. Veseli smo, da smo se že uvrstili v četrtfinale. To smo si priborili z zmago proti izjemni ekipi Avstralije. Nemčija, ki je naš naslednji nasprotnik je zelo resna ekipa, a mi bomo naredili vse, da zmagamo. No, in še nikoli nisem bil na Filipinih," se je nasmejal Mike Tobey, ki je poudaril še, kako veliko ta zmaga pomeni za vzdušje v ekipi: "Veliko, zelo veliko. Pokazali smo, da je Slovenija velika ekipa. Vsi vedo kdo je Luka Dončić, danes smo pokazali, da je Slovenija res dobra reprezentanca. Na klopi nas je trener miril, ko so nas Avstralci lovili. Slednji so bili malo živčni, mi pa smo naredili odličen posel, ker smo igrali mirno in preudarno. Ni nas bilo strah, saj smo verjeli, da lahko. Ozirali smo se le nase in na našo igro. In kapetan Luka je, ko je bil na klopi, cel čas 'igral' z nami. On je del ekipe. On je naš najboljši igralec. Miril nas je, spodbujal in nam govoril, naj igramo tako še naprej," je zaključil ameriški Miha. 

Članki iz rubrike