zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

ku
ku
0 01.09.2023 18:22:05

Kakšen kapetan!!! Pretepen, a odločen! Ko ni bil na igrišču, je na klopi... Poglejte, kaj je počel!!

Profimedia
Luka Dončić je moral ob zmagi Slovenije nad Avstralijo več časa kot je običajno zaradi osebnih napak presedeti na klopi.

"Zelo trda tekma. Avstralci so vedeli, da morajo zmagati, pa naj se zgodi karkoli, mi pa smo tudi šli v tekmo, kot da moramo zmagati za vsako ceno. So odlična ekipa, imajo izjemne igralce in res sem ponosen, kako smo odigrali dvoboj. Bili smo kot eno, pokazali ekipni duh, ne glede na to, kaj se je dogajalo na parketu," je naprej dejal Luka, potem pa je spregovoril o tem, kako so se Avstralci podvajali na njem: "V vsakem napadu sta bila ob meni dva igralca. In to je bilo super, saj smo tako dobili precej metov, ko je bil igralec sam. Zgrešili smo veliko odprtih metov, a v napadu smo res odigrali kolektivno, žoga je lepo krožila, lepo nas je bilo videti. Ponosen sem na to ekipo."
Bilo je nekaj norih rezultatov... kdo je po vaše zdaj favorit, ali tudi Slovenija? "Težko bi rekel, najbrž ZDA in Kanada. Mi bomo šli od tekme do tekme. Ne vem, kje bomo na koncu končali, lahko pa vam zagotovim, da bomo na vsakem srečanju dali vse od sebe, tako kot tokrat. To je bila res pomembna tekma in vsak, ki je prišel na parket, je dal od sebe sto odstotkov. Zato smo tudi zmagali to tekmo."
In težave z osebnimi napakami? "Zaupal sem soigralcem. Imel sem tri osebne napake v drugi minuti druge četrtine, prvič sem doživel, da je nekdo dobil tehnično napako zaradi meta na koš, mislim, da se to dogaja na vsaki tekmi. Eden od sodnikov mi je rekel, da je tudi on prvič videl kaj takega, tega res ne razumem. Sem pa zaupal soigralcem, Avstralci so me tudi takrat, ko sem bil v igri, stalno podvajali, in ostali igralci so vedno povlekli prave poteze. Ostali smo skupaj, smo odlična ekipa." Kako je ekipa stopila skupaj? "Stali smo skupaj, ne glede na vse vprašljive odločitve. Vsak igralec je dal vse od sebe. Lahko vam zagotovim, da bo tako tudi naprej, vsi bomo vsakič dali vse od sebe, zato tako zelo spoštujem to ekipo."Igralci so rekli, da ste jih mirili, spodbujali... je bilo težko ostati miren, ker niste mogli igrati? "Je, sploh zame je to res težko. A gre za zaupanje v soigralce in štab. Težko je ostati miren, a je treba." 
Veliko se je pred tekmo govorilo o tekmi za bron... ste se maščevali Avstralcem?
"Ne vem, takrat so oni dobili kolajno, mi pa ne. Upam, da jo bomo tokrat. Zdaj smo v četrtfinalu, še dolga pot nas čaka, veliko dobrih ekip na poti. Gremo naprej tekmo za tekmo."

Zdaj pa Nemčija! "Odlična ekipa. Tudi oni so zmagali vse tekme, tako kot mi. Vsako leto imajo zelo dobro moštvo, glavni v ekipi je Schröder, ki je odličen igralec. Nocoj bomo uživali v zmagi, se dobro naspali, v soboto pa se začnemo pripravljati na Nemce," je zaključil Luka.

Članki iz rubrike