sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

ku
ku
1 26.08.2023 16:18:57

Dončić po tekmi celemu svetu razkril, zakaj je igranje za Slovenijo zanj nekaj posebnega

Fiba
Prvi zvezdnik svetovnega prvenstva in pričakovano najboljši igralec današnje tekme z Venezuelo, ki jo je Slovenija dobila s 100:85, je bil zvezda tudi na novinarski konferenci.

Luka Dončić je dosegel 37 točk (met za dve 9:10, met za tri 2:8), dodal je sedem skokov in šest podaj ter štiri izgubljene in dve ukradeni žogi za skupni indeks 39. Čeprav se je novinarske konference udeležil skupaj s selektorjem Aleksandrom Sekulićem, je bila večina vprašanj namenjenih njemu. Tole je povedal ...

• Komentar današnje tekme ...

Vedeli smo, da bo tekma zelo težka, z Venezuelo smo igrali že pred dvema letoma. Gre za zelo dobro ekipo, za zelo fizično ekipo. Dobro mečejo z razdalje. Ni bilo lahko, na koncu smo se morali zelo potruditi za zmago.

O slovenski obrambi na današnji tekmi ...
Glede na to, da so dosegli 85 točk in vse te njihove trojke, niti ni bilo tako slabo. Jasno pa je, da moramo še veliko stvari popraviti. Že na sredini te tekme smo stopili skupaj in v drugem polčaču zaigrali bolje.

O tem, ali je na prvenstvu še posebej motiviran, ker je imel slabšo NBA-sezono ...


Za mene ni razlike. Vsakič, ko imam možnost za igranje za reprezentanco, nositi reprezentančni dres, to storim. Sem močno motiviran, saj je igranje za državo nekaj posebnega. Tu ni pomembno, kaj se pred tem zgodi v ligi NBA. Vedno bo tako."

O japonskih navijačih ...
Odlično je tukaj. Ko smo pred prvenstvom igrali prijateljsko tekmo z Japonsko, sem že začutil, da imam podporo. Tu je še bolje, zelo nas vzpodbujajo. Super je.

O ponedeljkovi tekmi z Gruzijo ...
Gledal sem njihovo današnjo tekmo. Gre za odlično ekipo z visokimi igralci. Imajo veliko talenta. Veselim se tega dvoboja.

O svoji vlogi kapetana ...
Všeč mi je. Imam še eno večjo odgovornost. Moram povezovati fante. Mislim, da moramo ostajati mirni. Če bom jaz miren, mi bodo sledili tudi igralci. Venezuelci so dali devet trojk v prvi četrtini, a smo se borili do konca. Tekmec ni bil slab, zato mislim, da je to kar pomembna zmaga za nas.

Članki iz rubrike