sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

ku
ku
1 26.08.2023 15:57:48

Vroče!!! Blažič in Prepelič pojasnila, kaj je v slačilnici povedal Luka Dončić

Fiba
Slovenci so preskočili prvo oviro na svetovnem prvenstvu, za 15 točk so bili boljši od Venezuele. A brez težav ni šlo, še posebej v prvem polčasu so imeli z Južnoameričani precej težav.

Jaka Blažič (4 točke) in Klemen Prepelič (18 točk, 3 trojke) sta po tekmi pojasnila, kaj se je dogajalo na parketu, predvsem pa sta razkrila, kaj je soigralcem v slačilnici dejal kapetan Luka Dončić.

Klemen Prepelič:"Ni stresa. Saj smo dovolj izkušenih, da vemo, da se bomo iz tekme v tekmo dvigali. Veliko nas je, ki nismo imeli dobre sezone. Vidi se, da napredujemo.

V tretji četrtini smo pokazali tisto, k čemer moramo strmeti. Prvi polčas pa je navdihnil z napadom, obramba pa je bila za v pozabo. Enainpetdeset točk ne bi smeli prejeti od nobenega tekmeca, kaj šele od Venezuele. Dejstvo je, da je bila večina njihovih trojk dosežena iz odprtih metov. To se nam ne sme ponoviti.

Venezuela je zelo fizična ekipa, ki igra na meji prekrška vseh 40 minut. Meni je proti takšni ekipi zelo težko igrati, gotovo je podobno tudi Luki. Stalno je pod prekrškom, a sodnik ne piska vselej. Ne bom rekel, da so igrali Venezuelci umazano, a bilo je nekaj nevarnih potez. Nihče ne želi, da bi se zgodila kakšna poškodba. Sicer pa so bili tekmeci maksimalno korektni in po vsakem od teh prekrškov so se opravičevali. Moramo se navaditi na takšno igro tekmecev."

blazic
Fiba


Jaka Blažič: "Zmaga je dobra popotnica za naprej. Gotovo nam bo dvignila samozavest pred ponedeljkovo tekmo, da bomo dobro začeli in nadaljevali do konca. Naredili smo to, kar smo morali. Ni še idealno, to še ni prava igra, ampak imamo čas, da to popravimo. Ob začetkih tekme moramo bolje stisniti v obrambi.

Danes smo videli, kako so Venezuelci zadeli nekaj odprtih metov in se razigrali. Potem so bili celo tekmo nevarni. V tretji četrtini smo stopili skupaj in zaigrali bolje, naredili razliko in na koncu suvereno zmagali. Agresivna obramba na začetku, osredotočenost v napadu - to moramo potegniti iz današnje tekme. Moramo bolje pomagati Luku - z odkrivanjem, z vtekanjem ...

Ob polčasu v slačilnici je Luka povedal svoje, torej takrat, ko je bilo potrebno. Tudi njegove besede so naredile svoje. Je pravi kapetan."

Luka nas je vodil vrhunsko. Ob polčasu, ko bi vsak pričakoval, da bo povzdignil glas, nas je pomiril, nam je dal besedo vzpodbude. Vidi se, da je dozorel, je svetovna super zvezda. Ve, kaj dela na igrišču in ob njem. Hvaležen sem, da igram z njim."

Članki iz rubrike