sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

ku
ku
13 26.08.2023 10:22:27

Svetovni novinarji dvignili Luko Dončića in Slovenijo do neba, rezultati ankete pravijo, da ...

Fiba
V medijskih centrih na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji so predstavniki novinarskih hiš iz več kot 50 držav odgovarjali na vprašanja o razpletu svetovnega prvenstva.

Večina svetovnih novinarjev je močno naklonjena Luki Dončiću in tudi Sloveniji. Slednja je denimo po mnenju sedme sile četrta favoritinja za naslov, manj možnosti naj bi imele velesile, kot so Avstralija, Kanada, Srbija, Italija, Grčija, Litva ... itd. Novinarji so si kar enotni, da bodo zlato kolajno pobrali Američani (61,5%), na drugem in tretjem mestu so pristali Francozi in Španci, sledita Slovenija in Avstralija.

Ob vprašanju o najboljšem posamezniku turnirja, so pričakovano mnogi pomislili na Dončića (13,8%), le za Američana Anthonyja Edwardsa se je odločilo več novinarjev (21,1%). Sledijo Jalen Brunson (ZDA), Shai Gilgeous-Alexander (Kanada) in Rudy Gobert (Francija).



Več kot polovica vseh je prepričanih, da bo slovenski zvezdnik najboljši strelec prvenstva, sledijo Edwards, Finec Lauri Markkanen, Gilgeous Alexander in član filipinske izbrane vrste Jordan Clarkson. Od Dončića večina še pričakuje, da bo najboljši podajalec, skakalni primat pa po mnenju večine, jasno, pripada Francozu Gobertu.

Do konca izčrpne ankete se je Dončić še enkrat pojavil izrazito v ospredju. Ko so novinarje vprašali, kateremu igralcu bi zaupali žogo v tesni končnici, se jih je slaba polovica odločila za Slovenca. Ostali so razporejeni pri manj kot desetih odstotkih.

Članki iz rubrike