Mobilna verzija
ku
ku

Boleče ODKRITO! Kokoškov s priznanjem, zakaj je izbral Slovenijo, šokiral Srbe: Jaz nimam takšnih privilegijev ...

Igor Kokoškov se je tako veselil največjega uspeha slovenske košarkarske reprezentance.
FIBA

Igor Kokoškov v intervjuju za srbski medij brez dlake na jeziku,

Slovenijo je na evropski košarkarski prestol popeljal srbski strokovnjak Igor Kokoškov, številne Srbe pa še posebej boli dejstvo, da je slovenska reprezentanca v velikem finalu premagala ravno Srbijo.

Zdaj je na dolgo in široko spregovoril o tem, zakaj se je odločil za Slovenijo in kako se je počutil po zmagi. In to na boleče odkrit način. "Nisem mogel čakati. Ne bi rad polemiziral, ampak srbska reprezentanca ima sijajnega selektorja in človeka, ki uživa v srbski košarki. Nimam takšnih privilegijev, kot nekateri, ki si želijo voditi le reprezentanco svoje države. Jaz se moram učiti in rasti kot trener in profesionalec. Iz tega vidika je bila Slovenija za mene neka nova izkušnja," je Kokoškov pojasnil, zakaj je prevzel Slovenijo in zakaj ni raje čakal na Srbijo.

Na vprašanje, kakšna čustva so ga preplavila po koncu finala, odgovarja: "Nimam nikakršnih čustvenih dilem in niti najmanj mi ni neprijetno, ker sem Slovenijo popeljal do finala s Srbijo. Jaz to vidim kot čast in v zadovoljstvo mi je, da sem lahko odigral tekmo proti Saši Đorđeviću in njegovim varovancem."