Mobilna verzija
ku
ku

Kje se je zataknilo?! KZS prejela denarno nagrado, znesek ni nobena skrivnost, igralci pa še čakajo ...

fiba

Ali bodo slovenski košarkarji sploh nagrajeni za naslov evropskih prvakov?

Od finala EuroBasketa, ki je bil na sporedu 17. septembra, je minil že lep čas, slovenski košarkarji pa vse od takrat čakajo na zaslužene denarne nagrade. Srebrni Srbi so že dobili svojo nagrado, in sicer je vsak posameznik prejel po 20.000 dolarjev, bolj radodarni so bili Španci, ki so vsakemu bronastemu reprezentantu nakazali 30.000 dolarjev, zlati Slovenci pa za zdaj potrpežljivo čakajo.

Kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić je sicer že pred kratkim priznal, da denarja ne potrebuje, zato pa bi še kako prav prišel nekaterim drugim soigralcem. Kot pišejo Slovenske novice, je država svojo obljubo izpolnila in na račun Košarkarske zveze Slovenije nakazala 67.080 evrov. "Denarna nagrada 17.080 evrov je bila namenjena KZS v skladu s pravilnikom o merilih za sofinanciranje izvajanja letnega programa športa na državni ravni. Na predlog ministrice je KZS prejela še 50.000 evrov za dosežek, ki je poskrbel za neverjetno promocijo Slovenije in jo z zlatimi črkami vpisal v športno zgodovino," so na ministrstvu obrazložili nakazilo.

A denarne nagrade slovenski košarkarji do tega trenutka še niso dobili, jasno ni niti to, zakaj KZS ta sredstva zadržuje in koliko bo sploh vsak posameznik dobil. Če bo sploh kaj dobil ...

Značke: slovenija , nagrada