Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 07.12.2017 11:32:37

Poraz Miamija v San Antoniu

vszi
Košarkarji Miamija so ponoči gostovali v San Antoniu in izgubili s 107:115. Edini slovenski košarkar v ligi NBA Goran Dragić je na tekmi dosegel osem točk, šest podaj, štiri skoke in košarkarjem San Antonia ukradel eno žogo.

Dvomov o zmagovalcu tokrat v Teksasu ni bilo, saj so gostitelji v zadnjem delu vseskozi trdno držali prednost osmih do desetih točk. V dresu Miamija je bil s 25 koši najboljši Tyler Johnson, pri zmagovalcih je kar osem košarkarjev doseglo dvomestno število košev, največ točk je dosegel LeMarcus Aldridge - 18.

Dragić in soigralci bodo dva dni lahko nabirali moči za naslednji obračun, predvsem pa za zmage, ki jih počasi nujno potrebujejo. Nato sledi eden od spektaklov sezone, saj se bo Miami Heat v soboto v enem največjih mest na svetu, Ciudad de Mexicu, pomeril z Brooklyn Nets. Miami bo prvič v zgodovini zaigral zunaj ZDA ali Kanade.

Ostroge Miamiju ne ležijo. Miami tako moštva iz San Antonia ni premagal že vse od 26. januarja 2014. Statistika medsebojnih obračunov v rednem delu sezon je precej porazna za Miami, ki ima le 18 zmag proti 42 porazom s San Antoniom.

San Antonio je uprizoril zelo napadalno in uravnoteženo predstavo na tekmi z veliko točkami. Vsaj deset točk ali več so dosegli vsi člani začetne peterke San Antonia ter trije rezervisti. Izstopa tudi število 30 podaj.

"Takšen uravnotežen napad je vedno nekaj čudovitega. Vendar pa, ko se usedeš in te preplavijo občutki zadovoljstva, ugotoviš, da Golden State takšno predstavo uprizori prav vsak večer. Zato se ne bi rad pretirano veselil, je pa vsekakor zelo lepo gledati takšno košarko," je na svoj način svojo ekipo pohvalil trener Gregg Popovich.



San Antonio je na tretjem mestu razpredelnice zahodne konference z razmerjem zmag in porazov 17:8. Povsem na vrhu Zahoda je Houston Rockets (18:4), sledi Golden State Warriors (20:6). Miami, ki je že četrto tekmo zaporedoma brez poškodovanega centra Hassana Whitesida, je na 10. mestu razvrstitve Vzhoda (11:13). Vodilni ekipi vzhodne konference sta Boston Celtics (22:4) in Cleveland Cavaliers (18:7).

Trener Miamija Erik Spoelstra je pohvalil učinkovitost floridske vročice na začetku tekme. V prvem polčasu je imel Miami kar 58 odstotni met iz igre, zadeli so tudi devet trojk. "Kar presenetljivo, da smo v prvi četrtini dosegli 35 točk. Žoga je krožila, zadeli smo nekaj trojk, kar vedno pomaga, in nato so naši tekmeci igro prilagodili svojemu okusu," je dejal Spoelstra, ki se ponaša s 451 zmagami v karieri, le tremi manj od rekorda franšize, ki ga drži sloviti Pat Riley. Po polčasu pa je San Antonio nadigral Miami s 60:47.

Velja izpostaviti še Golden State Warriors. Ti nadaljujejo serijo tudi brez poškodovanega Stephena Curryja. Tokrat so se veselili zmage pri Charlotte Hornets s 101:87, Kevin Durant pa je izstopal s 35 koši, 11 skoki in 10 podajami. Durant je vpisal svoj še deveti trojni dvojček (triple double). Gre za še peto zaporedno zmago bojevnikov.

Cleveland je s 13. zaporedno zmago poskrbel za izenačenje klubskega rekorda, tokrat pa je slavil s 101:95 proti Sacramentu. LeBron James je na tekmi izstopal z 32 koši, kralj je prispeval tudi ključno trojko 16 sekund pred koncem za 100:95.

Še naprej zmaguje tudi vodilna ekip lige Boston. Ta je doma s 97:90 ugnal Dallas Mavericks.

Izidi
San Antonio Spurs - Miami Heat                  117:105
(Gorn Dragić 8 točk, 6 podaj, 4 skoke za Miami)
Cleveland Cavaliers - Sacramento Kings          101:95
Indiana Pacers - Chicago Bulls                   98:96
Orlando Magic - Atlanta Hawks                   110:106
New York Knicks - Memphis Grizzlies              99:88
Milwaukee Bucks - Detroit Pistons               104:100
New Orleans Pelicans - Denver Nuggets           123:114
Charlotte Hornets - Golden State Warriors        87:101
Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves   107:113
Dallas Stars - Boston Celtics                    90:97
Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike