požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 04.12.2017 10:53:50

Dragić nemočen proti prvakom

Reuters
Košarkarji Miamija so morali v svoji dvorani American Airlines priznati premoč prvakom lige NBA, Golden State Warriors, ki so zmagali s 123:95. Za Heat je to tretji poraz na zadnjih štirih tekmah, ki jih je potisnil pod 50-odstotni izkupiček 11-12. Negativno razmerje imajo tudi v domači dvorani, v kateri so zmagali petkrat, šestkrat pa izgubili.

Goran Dragić je bil najboljši domači igralec. Ob metu 7:10, trojke 4:4, je v 25 minutah na parketu zbral 20 točk. Na drugi strani je Stephen Curry dosegel 30 točk, Kevin Durant pa 24.

Miami je trenutno deseta ekipa na vzhodu, Golden State pa se je z osemnajsto zmago utrdil na drugem mestu na zahodu oziroma tretjem v ligi.

Dragića in soigralce zdaj čakajo tri zaporedna gostovanja. V noči iz srede na četrtek bodo igrali v San Antoniu, tri dni kasneje v Brooklynu, 11. decembra pa v Memphisu.


"Prvi polčas smo bili enakovreden tekmec, v nadaljevanju pa so pokazali, zakaj so svetovni prvaki. Imajo celo kopico odličnih igralcev, ki so zlahka naredili veliko razliko. A jutri je nov dan in naše misli so že pri naslednjem tekmecu, ki igra precej drugače. Tekma s San Antoniom bo za nas veliko bolj pomembna," je dejal slovenski zvezdnik.

Vodilna ekipa na zahodu je Houston, ki je dobila tudi šesto zaporedno tekmo v gosteh. Vse je zmagala z najmanj 15 točkami naskoka, kar je nov rekord lige. Tokrat so James Harden (36 točk, 9 podaj) in druščina premagali Los Angeles Lakers s 118:95.

Derbi večera je bil Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs (90:87). Russell Westbrook je imel sedmega trojnega dvojčka v sezoni (22 točk, 10 skokov, 10 podaj), Brandon Paul pa je v zadnjem napadu zgrešil trojko za izenačenje. Pri San Antoniu so manjkali Kawhi Leonard, LaMarcus Aldridge, Rudy Gay, Tony Parker in Manu Ginobili, Kyle Anderson pa si je v tretji četrtini zvil gleženj.

Na ostalih dveh prizoriščih je Minnesota ob 33 točkah Jimmyja Butlerja ugnala Los Angeles Clippers s 112:106, Orlando Magic pa je izkoristil odsotnost Latvijca Kristapsa Porzingisa in Tima Hardawayja ter ugnal New York Knicks s 105:101. Prvi strelec Orlanda je bil Nikola Vučević s 34 točkami.

Izidi
Miami Heat - Golden State Warriors                 95:123
(Goran Dragić 20 točk v 25 minutah za Miami)
New York Knicks - Orlando Magic                   100:105
Minnesota Timberwolves - LA Clippers              112:106
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs          90:87
LA Lakers - Houston Rockets                        95:118
Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike