Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
3 19.10.2017 11:06:28

TO JE TO! Znano je, kateri ZLATI FANTJE bodo zastopali SLOVENIJO na prvi naslednji tekmi po evropskem naslovu! NAVDUŠENI boste!

Grega Wernig
Novi selektor košarkarske reprezentance Rado Trifunović je objavil prvi seznam košarkarjev za kvalifikacije za svetovno prvenstvo. In milo rečeno gre za veliko presenečenje.

Na seznamu so se namreč znašli tudi igralci iz Evrolige, za katere je bilo najprej rečeno, da ne bodo mogli nastopiti, zaradi prekrivanja terminov.

doncic dragic
fiba

Tako sta na seznamu oba zvezdnika Reala Luka Dončić in Anthony Randolph, le da je pri Američanu zvezdica. Zvezdica pa je tudi pri drugem naturaliziranem igralcu na seznamu Alenu Omiću, ki se je potem, ko je izpadel iz igre pred evropskim prvenstvom, znova znašel med izbranci.

randolph
fiba

Seveda ni jasno, kako bo vse skupaj potekalo, kdo bo izpadel in ali bodo vsi reprezentanti na voljo Trifunoviću, je pa jasno, da je to veliko presenečenje. Je pa seveda selektor razložil, da je glede na spor med Fibo in Evroligo nejasno, kako bodo igralci lahko prišli. Dejal je, da si "igralci zelo želijo nastopati za slovensko reprezentanco." Poleg tega je dejal, da se je pogovarjal z vsemi in da so bili vsi navdušeni, da so se znašli na seznamu. Tudi igralci, ki igrajo v Evroligi. 

Na seznamu sta seveda trenutno najbolj vroča strelca Klemen Prepelič in Jaka Blažič, ob njima pa je kljub reprezentančni upokojitvi tudi Gašper Vidmar! Za centra reprezentance je Trifunović dejal, da se bosta dobila v kratkem in da Vidmar ni rekel ne ne, ne ja reprezentanci. 

basket seznam
kzs

Galerija

Članki iz rubrike