profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
3 07.10.2017 11:28:33

ZNANA USODA košarkarskih kvalifikacij za SP! Fiba poslala prošnjo in dobila PRESENETLJIV ODGOVOR Evrolige!

Bobo
Bodo lahko košarkarji iz Evrolige sodelovali v kvalifikacijah za SP? Bodo zraven Dončić, Randolph in ostali? Zdaj imamo odgovor.

Toda ta je žal za slovenske ljubitelje košarke zelo slab. Evroliga je namreč zavrnila predlog Fibe, ki je želela malenkostno spremembo terminov za igranje tekem v Evroligi. 

Pod okriljem ECB trenutno pač niso prepričani, da se morajo ukloniti Fibi. Na Fibo so poslali odgovor, ki preprečuje nastope igralcev, ki so dejavni v Evroligi. Pri Fibi pa so izdali to sporočilo za javnost. 

"Ta majhna sprememba bi takoj rešila spor glede koledarja, ki ga je Evroliga naredila tako, da je ignorirala datume kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki so bili objavljeni že leta 2015. Fiba je predlagala praktično rešitev, ki pa je bila zavrnjena. Zamujena je zlata priložnost, da se na pozitiven način reši težava za igralce, reprezentance in navijače."

Fiba zaradi negativnega odgovora obtožuje Evroligo, da se požvižga na razvoj košarke v svetu in da deluje zgolj v lastnih interesih.

Tako je zdaj jasno, da Luka Dončić, Anthony Randolph, Zoran Dragić, Aleksej Nikolić in Edo Murić, ki igrajo v najmočnejšem košarkarskem pokalu na stari celini, ne bodo nastopili v slovenskem dresu, ko se konec novembra začnejo kvalifikacije za prvenstvo na Kitajskem leta 2019

Članki iz rubrike