kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
3 06.10.2017 13:31:31

BOMBA IZ STOŽIC: Lorbek na pragu Olimpije!

Petrol Olimpija je z novim generalnim sponzorjem in pod vodstvom novega predsednika ter novega direktorja zajadrala v novo sezono. Čeprav se lahko trener Gašper Okorn pohvali, da je imel letos že zelo zgodaj sestavljeno ekipo, se bodo zmaji še krepili.

Že na tiskovni konferenci pred začetkom sezone sta Tomaž Berločnik in Roman Lisac potrdila, da bosta morda po svojih zmožnostih vendarle nekoliko povečala skromen proračun za prvo ekipo, s tem pa bi lahko na igralski seznam dodala enega, morda dva nova košarkarja. Takrat gospoda nista želela biti bolj konkretna, trener Okorn pa le privzdignil obrv - češ, če (ko) se bo to zgodilo, bom verjel, sicer pa računam le na obstoječe igralce.

Kot kaže besede meso postajajo. Medtem ko je ekipa že začela s tekmami v ligi ABA in včeraj po uvodni zmagi nad Igokeo položila orožje pred Cibono v Zagrebu, se je Roman Lisac dogovoril z Domnom Lorbkom, da pride v Stožice. Po starosti srednji med brati Lorbek – sicer pa z 32 leti izkušen košarkar, ki že deset let z nekaj prekinitvami okuša slast igranja v tujini (v Španiji, Italiji in Turčiji) – se vrača po poškodbi desnega kolena.


Domen se je z Ljubljančani dogovarjal že pred skoraj natančno enim letom, vendar se ni dogovoril in odšel v Španijo, pri Betisu iz Seville se je pridružil Boštjanu Nachbarju. Za andaluzijsko ekipo je odigral le nekaj tekem, potem ga je presekala težja poškodba, zaradi katere je moral predčasno končati s sezono.

Košarkar, ki je v sezoni 2006/07 že nosil dres zmajev, v Stožicah trenira že dva dneva, kmalu pa naj bi tudi postalo jasno, ali bo z moštvom slovenskih prvakov tudi res podpisal pogodbo. Glede na zgodovino sodelovanja in prijateljevanja med Domnovim očetom Radom in direktorjem Liscem, gre pričakovati, da bo tako.


In če je Domen, ki je na petih velikih tekmovanjih nosil dres slovenske izbrane vrste, povsem saniral poškodbo ter je fizično pripravljen na nadaljevanje svoje kariere, bo Okorn gotovo zadovoljen. Morda pa se bratu pridruži še višji Erazem, ki po dolgotrajnih težavah s poškodbami mrzlično išče delodajalca, ki bi ga vzel pod svojo streho, vendar je za zdaj neuspešen.

Članki iz rubrike