Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Nika Zorjan Revija Stop

Nika Zorjan: To je himna za vse, ki si drznejo ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
2 07.10.2017 08:25:52

Reprezentančno upokojen? RAŠO NESTEROVIĆ V POGOVORU TEDNA: Povem vam, DO KDAJ BODO IGRALI Gogi, Zoki in 'Tonček'

Martin Metelko
Nekdanji odlični košarkar, nosilec NBA-prstana, zmagovalec evroplige in danes generalni sekretar Košarkarske zveze, ki pa nima kolajne s slovensko reprezentanco.

To ga boli in zdi se, da je kar malce ljubosumen na Gorana Dragića in fante. Seveda v pozitivnem smislu. Čeprav za zdaj zakopan v sporih s sodniško organizacijo, je ponudil vpogled v nadaljevanje slovenske reprezentance. 

Bodo v kvalifikacijah res pomočniki Kokoškova vodili reprezentanco?
Iščemo inačice. Tako kot je bilo, zagotovo ne bo. Ni lahko, saj moraš zbrati tako strokovni štab kot igralce. Novembra bomo igrali s Španijo, naslednjo tekmo doma, 28. junija naslednje leto pa bodo imeli Španci 12 povsem drugih igralcev. Je to sploh legitimno tekmovanje? Toda vsi imamo enake težave. No, nekaj je gotovo, da igralcev iz lige NBA ne bo.

Kvalifikacije ne bodo lahke.
Zagotovo ne. Igramo proti Španiji, Črni gori ... Vsi bodo še bolj motivirani proti evropskim prvakom iz Slovenije. Toda tudi mi se ne bomo dali. Upam, da bodo novembra vsi igralci na voljo – tudi iz Reala.

Računate tudi na Radolpha?
Seveda. Računamo, da nam bo pomagal do konca olimpijskega ciklusa. Toda videlo se bo na igrišču, v ekipi, koga potrebujemo. Morda bolj Begića ali Omića. Računamo pa na vse.

Kakšen je bil vaš učinek pri zlati kolajni?
Jaz je nimam, ker jih je zmanjkalo. Sem bil del tega in opravil sem svoje delo. Toda hitro se lahko vse skupaj podre in te potem pljuvajo po medijih. Poudaril pa bi, da imamo mlado generacijo z Dončićem na čelu, imamo še Gorana in Zorana Dragića vsaj za naslednja tri leta, imamo dobro generacijo 16-letnikov, tudi mladincev je nekaj dobrih, nekaj jih je šlo v ZDA. Mlade moraš združiti v isto skupino, ker imajo enake interese in delajo enake neumnosti. Reprezentanca je nekaj najlepšega v športni karieri. Super je, če je rezultat, če ga pa ni, pa dobiš prijatelje za celo življenje.

CELOTEN INTERVJU TER VSE PODROBNOSTI, KI JIH JE RAZKRIL RADOSLAV NESTEROVIĆ, NAJDETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE TUDI NA TEJ POVEZAVI.  

Članki iz rubrike