stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 06.10.2017 16:20:40

Ivo Daneu svoj 80. rojstni dan pričakal v Dubrovniku

Danes 80. rojstni dan praznuje legendarni slovenski košarkar Ivo Daneu. Član nekdanje jugoslovanske reprezentance, ki je leta 1970 v Ljubljani osvojila naslov svetovnih prvakov, potem ko je v finalu premagala reprezentanco ZDA, je po poročanju časnika Slovenske novice rojstni dan dočakal v Dubrovniku.

Daneu svoj 80. rojstni dan praznuje v Dubrovniku kot častni član slovenske reprezentance, ki sodeluje na tekmovanju športnikov veteranov in novinarjev v tenisu, po poročanju Novic, pa se je skopal tudi v morju.


"Res je, da sem morda prestar za tak način življenja, a v to me spravljajo prijatelji in družba. Takšnim klicem se težko uprem," je Daneu dejal za Slovenske novice.

Prihodnji teden bo v Ljubljani, kjer ga čaka velika rojstno dnevna zabava in predstavitev monografije o njegovem življenju, Daneu pa bo na proslavo povabil tudi košarkarje, s katerimi je igral v nekdanji "zlati generaciji" jugoslovanske reprezentance, za katero je odigral 209 tekem: Petra Skansija, Rata Tvrdića, Damirja Šolmana, Nikolo Plećaša, Nemanjo Đurića, Dragoslava Ražnatovića, Dragutina Čermaka in Giuseppeja Josipa Đerđo, še pišejo Novice.

Značke: košarka, obletnica

Članki iz rubrike