Mobilna verzija
ku
ku

Selektor pojasnil, kdo je kriv, da je Dončić zavrnil Srbe

facebook

Nekaj časa je že minilo, odkar je dal Luka Dončić vsemu svetu jasno in glasno vedeti, da bo igral za slovensko reprezentanco.

To je bilo v času, ko je Dončića v dres svoje izbrane vrste (spet) skušala zvabiti Španska košarkarska zveza. Ni pa skrivnost, da si ga je pod svojo zastavo zelo želela videti tudi Srbija. Njen selektor Aleksandar Đorđević je tako kot vsi drugi navdušen nad Dončićevimi predstavami. "Je pravi čudež! Neverjetno je resen in zrel, način igranja je tak, kot bi imel 27, in ne 17 let," je te dni v enem od španskih medijev pohvalil slovenskega košarkarskega dragulja.

In javno priznal, da ga je hotel imeti tudi med svojimi izbranci v srbski reprezentanci. Pri tem je seveda računal na srbske korenine po očetu Saši. "Poskušal sem, toda ženske odločajo," je pomenljivo komentiral odločitev Luke, da bo nosil slovenski dres, pri tem seveda misleč na to, da naj bi Dončićeva mama odigrala ključno vlogo pri tem, da se je tehtnica nagnila na slovensko stran.

"To je tipičen primer. Mama je Slovenka, oče Srb. Fant je zrasel tam in nič nismo mogli storiti," je še dodal srbski selektor. Tako uradno, politično korektno. Neuradno pa naj bi šle stvari celo tako daleč, da Đorđević, slabe volje, da ne rečemo jezen, zaradi takšne Dončićeve odločitve menda o njegovi mami govori le s posebnim vzdevkom, ki pa ni za javnost.