GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 23.11.2016 21:20:15

Slovenke kvalifikacije končale s porazom in prvim mestom

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017 končala s porazom.

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017 končala s porazom. Na gostovanju v Rigi je morala priznati premoč izbrani vrsti Latvije, ki je slavila s 77:66.

Kljub porazu so se varovanke selektorja Damirja Grgića uvrstile na eurobasket 2017, ki bo junija na Češkem, še več, osvojile so celo prvo mesto v skupini, saj so proti Latviji izgubile za manj, kot so zmagale na prvi tekmi.

Slovenke so si premierno uvrstitev na evropsko prvenstvo zagotovile že konec preteklega tedna, ko so v Celju premagale Litvo. Tekmice na evropskem prvenstvo, na katerem bo nastopilo šestnajst reprezentanc, bodo dobila na žrebu v Pragi 9. decembra.

Slovenija je imela v Rigi dva cilja; zmagati, s čimer, bi kvalifikacije končala neporažena, ali pa izgubiti za manj kot 18 točk, tako da bi z enakim številom točk kot Latvija osvojila prvo mesto v skupini. To ji sicer na žrebu ne bo pomagalo, saj Fiba Europe za oblikovanje kakovostnih bobnov upošteva rezultate z zadnjih velikih tekmovanjih, na katerih pa Slovenija ni tekmovale. Tako bodo slovenske košarkarice na žrebu najverjetneje v četrtem, najnižjem kakovostnem razredu.



Slovenke bi lahko izpolnile tudi prvi cilj. Potem ko so sredi zadnje četrtine zaostajale že za 14 točk, so se z delnim izidom 12:0 vrnile na vsega koš zaostanka (68:66) in bile v zadnjih dveh minutah v igri za zmago. Toda tu so povsem popustile, oziroma gostiteljice so zadele nekaj košev z razdalje in zasluženo prišle do dveh točk.

Najboljši igralki Slovenije sta bili Sandra Piršič z 20 točkami (met iz igre 8:12) in devetimi skoki (indeks 25) ter Teja Oblak, ki je zbrala 19 točk (trojke 5:10), 6 skokov in 6 podaj (indeks 23).

Damir Grgić, selektor Slovenije: "Mislim, da je bilo v naši igri danes preveč napak, igralke so bile tudi psihološko nekoliko utrujene. Vseeno so se uspele vrniti na samo dve točki zaostanka, bile celo v igri za zmago, a so Latvijke na koncu stopile na plin in zasluženo prišle do zmage. Kljub porazu je naša reprezentanca ubranila prvo mesto na lestvici, kar je dosežek, na katerega smo lahko vsi ponosni."

Teja Oblak, reprezentantka: "Kljub dejstvu, da smo že imele zagotovljeno uvrstitev na evropsko prvenstvo, pa smo si danes vseeno želele slaviti. Žal nam ni uspelo, čeprav smo bile na koncu blizu. Pomembno je, da smo osvojile prvo mesto v skupini in da je pred nami prvo veliko tekmovanje v zgodovini ženske članske košarke."

Značke: slovenija, košarka

Članki iz rubrike