bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

ku
ku
0 06.12.2016 19:22:06

V petek žreb, Slovenke v četrtem bobnu

www.alesfevzer.com
V Pragi bo v petek ob 17.30. uri potekal žreb skupin za žensko evropsko prvenstvo 2017, na katerem bodo prvič v zgodovini nastopile tudi slovenske reprezentantke, dan kasneje pa se bo odvil še žreb evropskih prvenstev za mlajše moške in ženske reprezentančne selekcije.

Petkov žreb bo podal odgovore o tekmicah slovenske ženske reprezentance na evropskem prvenstvu, ki bo med 16. in 25. junijem potekalo na Češkem. Tja so se Slovenke uvrstile uvrstile prvič v zgodovini samostojne države, kar jim je uspelo z osvojenim prvim mestom v kvalifikacijski skupini A, kjer so se merile z Litvo in Latvijo.

Poleg Slovenije se v žrebu nahaja še petnajst reprezentanc, ki so razdeljene v štiri bobne, prav toliko pa bo tudi skupin. Slovenke so za žreb pričakovano uvrstili v četrti boben, v katerem so še Italija, Madžarska in Belgija. V prvem bobnu so Francija, Španija, Rusija in Turčija, v drugem Srbija, Belorusija, Ukrajina in Črna Gora, v tretjem pa Grčija, Slovaška, Češka in Latvija.



"Posebnih želja pred žrebom nimamo, vsekakor pa z veseljem pričakujemo petkov ples kroglic, ki nam bo razkril naše nasprotnice. Z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo nam je uspel čudovit dosežek, tekme na Češkem pa bodo za vse nas še dodatna vzpodbuda, predvsem z vidika, da tudi v prihodnje poskrbimo za kontinuiteto dobrih rezultatov v ženski reprezentančni košarki. Vsekakor si želimo tudi na evropskem prvenstvu prikazati dobre predstave in se čim bolje zoperstaviti tekmicam," je pred žrebom dejal selektor Damir Grgić.

Tekme evropskega prvenstva bosta prihodnje leto na Češkem gostili Praga in Hradec Kralove.

Članki iz rubrike