Mobilna verzija
ku
ku

Bosanski zvezdnik: Potem pa bodo spet za vse krivi Slovenci!

Reuters

Najboljši košarkar BiH se je oglasil z zanimivo izjavo na svojem facebook profilu.

Ibrahim Mulaomerović ni bil uvrščen na seznam mladinske reprezentance BiH za evropsko prvenstvo, ki se čez nekaj dni začne v Turčiji. Novica, ki na prvi pogled za nas ni pomembna. A ni čisto tako. Mulaomerović je namreč član Zlatoroga iz Laškega, tako kot tudi njegov rojak Dino Kobić, ki je prav tako mladinski reprezentant BiH in je v nasprotju s svojim klubskim kolegom dobil mesto v postavi za EP.

Tako Mulaomerovića kot Kobića je na priprave reprezentance povabil tudi slovenski selektor ekipe do 19 let Tomaž Fartek, a sta se oba raje odločila za BiH. In tu pridemo do glavnega dela zgodbe. Po tem, ko Mulaomerovića ni bilo med potniki za EP, je zanimivo pripombo na socialnem omrežju napisal Jusuf Nurkić, odlični bosanski center, ki je član Denverja v ligi NBA.

"Potem pa bodo spet za vse krivi Slovenci!", se je glasil stavek, s katerim je komentiral odločitev selektorja reprezentance BiH do 19 let, s katero se očitno ne strinja. In pri tem seveda mislil na številne kritike tako navijačev kot strokovnjakov v BiH nekaterih košarkarjev, ki so se v preteklosti odločili za igranje pod slovensko zastavo. Očitki so leteli tudi na slovensko zvezo, češ, da krade bosanske igralce.

Mirza Begić, Alen Omić, Emir Preldžić (slednji je potem slovenski dres zamenjal za turškega) so bili v preteklosti (najbolj znani) taki primeri igralcev, rojenih v BiH, ki so igrali za Slovenijo, ni pa skrivnost, da bi si v Sloveniji želeli tudi Nurkića, ki je pred leti prav tako bil član Zlatoroga, a je ta ostal zvest domovini.