Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 20.10.2017 08:10:46

Za uvod v sezono mestni derbi pripadel LA Clippersom

vszi
Los Angeles Lakers so v severnoameriški košarkarski ligi NBA v Staples Centru gostili mestne tekmece Los Angeles Clippers, ki so vnovič pokazali, katera je zadnja leta najboljša ekipa v mestu angelov. Clippers so namreč prepričljivo slavili zmago s 108:92, čeprav brez Chrisa Paula, ki se je preselil k Houstonu.

Blake Griffin je dosegel 29 točk, DeAndre Jordan pa je k zmagi dodal 14 točk in 24 skokov. Izkazal se je tudi Lou Williams z 12 točkami, Clippers pa so uspešno odigrali prvo tekmo brez zvezdnika Paula, ki je po šestih sezonah poleti izsilil prodajo k Houstonu.

Vse oči so bile pred dvobojem uprte v Lonza Balla, novinca v vrstah jezernikov, ki je bil drugi izbor na slovitem naboru NBA. Ball tokrat ni upravičil visokih pričakovanj. Dosegel je tri točke, štiri podaje in devet skokov v 29 minutah, čeprav je s tribun zanj bučno navijalo približno 40 prijateljev in članov družine.

"Odpihnili so nas, sam nisem dobro igral. Dobro je bilo za začetek, ampak mene zanimajo le zmage, danes pa smo izgubili. Moramo se sestaviti in nadaljevati v boljšem ritmu," je po tekmi dejal novinec, od katerega vsi pričakujejo, da bo že to sezono poživil in prerodil LA Lakers. A 19-letnik je sezono začel živčno in s številnimi napakami, ki pa niso nič nenavadnega za najstnika pod pritiskom, ki na plečih nosi težo 16-kratnih prvakov lige NBA. Na tekmi v ligi NBA je debitiral tudi eden najbolje plačanih 'novincev' Miloš Teodosić, ki je ob prvencu za Clipperse dosegel 6 točk, 6 podaj in en skok.

teodosic

Prvi strelec jezernikov je bil Brook Lopez z 20 točkami, Jordan Clarkson jih je dodal 18. "Nisem zadovoljen s tem, kar smo danes ponudili domačim navijačem," je po tekmi priznal domači trener Luke Walton.

Na preostalih tekmah so košarkarji Oklahoma City Thunder doma s 105:84 premagali New York Knicks, novi okrepitvi Paul George in Carmelo Anthony pa sta združila moči z Russellom Westbrookom, skupaj je trojica dosegla kar 71 točk za zmago.

"Vsi igramo drug za drugega. Vsem nam je vseeno, kdo zadane, da le zadane. Uživali bomo v družbi drug drugega in to je najpomembnejše," je po temi dejal George.

Westbrook je že začel zbirati trojne dvojčke; tokrat je dosegel 21 točk, 16 podaj in deset skokov, George je končal pri 28 točkah, Anthony pa pri 22. Pri gostih se je z 31 koši najbolj izkazal Kristaps Porzingis, ki je temu dosežku dodal še 12 skokov.

markkanen

Pred domačimi navijači so zmago slavili tudi Toronto Raptors, ki so s 117:100 ugnali Chicago Bulls. Jonas Valanciunas je dosegel 23 točk in 15 skokov, C.J. Miles jih je k zmagi dodal 22. V Torontu pa je bil zanimiv še nastop finskega košarkarja v dresu Chicaga Laurija Markkanena. Ta je ob prvem nastopu v ligi NBA dosegel 17 točk in 8 skokov. 

Izidi
Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers  92:108
Toronto Raptors - Chicago Bulls           117:100
Oklahoma City Thunder - New York Knicks   105:84
Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike