mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
2 18.10.2017 08:55:05

POZOR, ogled ni za občutljive: Pet minut, GROZLJIVA poškodba in konec sezone za zvezdnika Bostona! (video)

Reuters
Grozljivo! Boston v novo sezono vstopil s porazom in hudo poškodbo nepogrešljivega člena moštva.

Onstran Atlantika se je ponoči začela 72. sezone lige NBA, najmočnejše košarkarske lige na svetu. Za uvod v novo sezono sta bili odigrani dve tekmi. Aktualni prvaki Golden State Warriors so doživeli hladen tuš, saj so izgubili doma z 121:122 proti Houston Rockets. Finalisti minule sezone Cleveland Cavaliers so slavili zmago proti Bostonu (102:99).

Prvi dan tekmovanja sta bila na sporedu dva velika derbija. Igralci Golden Statea so pred tekmo s Houstonom dobili šampionske prstane, a nato na tekmi, na kateri je kazalo, da ne bo posebnih presenečenj, doživeli šok, saj je gostujoča ekipa iz Houstona v dramatični končnici tekme z veliko koši slavila s točko razlike (122:121).

V Oracle Areni v Oaklandu so s stropa že začeli trositi konfete, vendar pa je bilo slavje prezgodnje, saj je bil koš Kevina Duranta razveljavljen, sodnika sta upoštevala ugovor Houstona ter presodila, da je zvok sirene prehitel koš. Zmago je tako slavilo gostujoče moštvo, aktualni prvaki pa so ostali dolgih nosov.

"Upal sem, da bo koš še znotraj predpisanega čas, a me je prehitela sirena. Težak poraz. Nedvomno. Vendar pa je to bila le prva od 82 tekem rednega dela, tako da moramo na ta poraz čim prej pozabiti ter na naslednji tekmi že pokazati, da smo lahko veliko boljši," je po tekmi novinarjem razlagal Kevin Durant, najkoristnejši igralec finalne serije v minuli sezoni lige NBA.


Durant je tekmo končal z 20 točkami. Stephen Curry jih je imel na svojem seznamu 22, rezervist Nick Young je bil presenetljivo najboljši pri bojevnikih s 23 točkami. Pri gostih je bil v ospredju James Harden s 27 točkami, ki je imel oporo pri rezervistih PJ Tuckerju (20) in Ericu Gordonu (24).

Cleveland je gostil Boston, s katerim je letos največ trgoval. V izenačeni tekmi je s 102:99 ugnal gostujoče moštvo Celtics.

Boston je že po prvih petih minutah ostal brez novinca v moštvu Gordona Haywarda, ki je utrpel grozljivi zlom levega gležnja, s parketa pa so mu morali pomagati, saj je bil v velikem šoku in hudih bolečinah, potem ko je v prerivanju nerodno padel in mu je povsem zasukalo gleženj.

Grozljiva poškodba je zasenčila dogajanje v Quicken Loans Areni v Clevelandu. Za Haywarda, ki se je pridružil Bostonu za 128 milijonov dolarjev za štiri sezone, se je sezona bržkone končala še preden se je začela, saj ga čakata operacija in dolgotrajno okrevanje.

LeBron James je za Cleveland na premieri sezone dal 29 točk in 16 skokov, najboljši v vrstah Bostona pa je bil Jaylen Brown s 25 točkami.

Značke: hayward, boston, nba

Članki iz rubrike