stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 06.12.2023 10:47:20

Epska zmaga in nov rekord: Kopitar s Kralji zaostajal s 3:0, kar je sledilo, pa osupne! (video)

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL prišli do 15. zmage v sezoni in desete zaporedne v gosteh. Tokrat so bili v gosteh po podaljšku s 4:3 boljši od Columbus Blue Jackets. Strelec odločilnega gola je bil Drew Doughty, ki je zadel po 33 sekundah podaljška in podaji kapetana kraljev, slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja.

Kralji so na gostovanju v Ohiu zrežirali veliki preobrat. Potem ko so še na začetku zadnje tretjine zaostajali za tri gole, so na koncu po podaljšani igri prišli do rekordne desete zaporedne zmage v gosteh. Hokejisti iz mesta angelov so prvič po 10. novembru 2007 zrežirali preobrat po treh golih zaostanka. Takrat je odločilni gol na tekmi proti Dallas Stars po podaljšku dosegel prav Kopitar.

Vratar Phoenix Copley je za goste iz Kalifornije, ki so dobili zadnjih sedem od osmih tekem ter izenačili zmagoviti rekord Buffalo Sabres iz sezone 2006/07, zaustavil 26 strelov.

"To je res velika stvar," je dejal branilec kraljev Vladislav Gavrikov: "Zmagati je vedno zabavno, še posebej zdaj. Tak vroč niz moramo nadaljevati."

Phillip Danault je zadel dvakrat, Arthur Kaliyev je dodal gol, Gavrikov pa je k zmagi prispeval dve podaji.

"Očitno smo se zbudili šele v tretji tretjini. V tej smo zaigrali bolje in povsem zagospodarili na ledu," je po tekmi dejal Danault.

Pri modrih jopičih, ki so to sezono izgubili osmo tekmo, potem ko so pred zadnjimi 20 minutami vodili, so se med strelce vpisali Kiril Marčenko, Johnny Gaudreau in Mathieu Olivier.

"Na začetku smo odigrali dve precej slabi tretjini in če smo želeli imeti kakšno možnost, da se vrnemo, smo morali spremeniti svoj pristop k igri, ne tako fizičnega, bolj mentalnega," je dejal trener kraljev Todd McLellan.

"Naše moštvo se zdaj dobro počuti. Imamo samozavest, toda z zaupanjem pride odgovornost in te na začetku tekme očitno še nismo imeli dovolj," je dodal glavni trener.



Naslednja tekma kralje čaka v četrtek, ko bodo gostovali pri Montreal Canadiens.

Trije bratje na tekmi v Vancouvru
Na preostalih tekmah so Ottawa Senators doma s 6:2 premagali vodilno moštvo metropolitanske skupine New York Rangers. Po dva gola sta dosegla Brady Tkachuk in Vladimir Tarasenko. Slednji je v statistiko vpisal še podajo. Pri gostih je gol in podajo dosegel Artemij Panarin in se na lestvici strelcev povzpel na tretje mesto s 37 točkami.

Na tekmi med Vancouver Canucks in New Jersey Devils so bili na ledu kar trije bratje. Družina Hughes je tako poskrbela za deveto tekmo vsaj treh bratov v zgodovini lige NHL.

Zmage s 6:5 sta se veselila Jack in novinec Luke Hughes pri Devils. Jack je dosegel gol in prispeval še dve podaji, Luke pa je zadel za 5:2. Pri Vancouvru je Quinn Hughes dosegel dve podaji in skoraj pomagal zrežirati preobrat. Do izenačenja na 5:5 so Canucks 3:26 minute pred koncem še prišli, a jih je 35 sekund do konca rednega dela presenetil Jesper Bratt za končnih 6:5.

Colorado Avalanche so doma s 3:2 premagali Anaheim Ducks, Nathan MacKinnon je dosegel gol in dve podaji. Minnesota Wild so bili po zaslugi dveh golov in podaje Matthewa Boldyja v gosteh s 5:2 boljši od Calgary Flames.

Ena tekma se je končala po podaljšku, ena pa po kazenskih strelih. Pet sekund pred iztekom dodatnega časa je za zmago San Jose Sharks proti New York Islanders s 5:4 zadel William Eklund. Nashville Predators pa so po zaslugi natančnih kazenskih strelov, zadeli so vse tri, s 4:3 premagali Chicago Blackhawks.

Detroit Red Wings so po zmagi s 5:3 proti Buffalo Sabres napredovali na drugo mesto atlantske skupine, kjer zaostajajo za Boston Bruins. Slednji, Rangers in Las Vegas so vsi zbrali po 37 točk in so na vrhu v NHL. Kings so s 33 skupno četrti, a so odigrali vsaj dve tekmi manj od vodilnih ekip.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike